vinya de Can Reon
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La verema a la vinya de Can Reon

Com ha sigut la temporada de verema en un projecte de recent creació -el de la vinya de CAN REON– i en un altre de més experimentat -el celler d’Alta Alella-? Per saber-ho hem parlat amb el Jordi Campreciós, encarregat del cultiu de les vinyes i l’elaboració dels vins de CAN REON; i la Mireia Pujol-Busquets, segona generació de la família Pujol-Busquets Guillén. El reportatge tindrà dues parts, una per cada projecte. Comencem amb el de CAN REON.

Aquest és el primer any que el Jordi Campreciós dirigeix la campanya de la verema a la vinya de CAN REON. “El projecte de CAN REON aposta molt per Tiana”, diu. Ell, juntament amb el Johnny Alemán, s’encarreguen de la direcció tècnica i comercial del celler, respectivament:

 

Des de mitjan agost fins a mitjan setembre ha dut a terme diferents controls de maduració, que serveixen per veure l’evolució i fixar la data de collita de cada varietat de raïm.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de CAN REON (@canreontiana)

“Hi ha uns paràmetres com és el sucre, l’acidesa i l’estat de les pells i dels pinyols que serveixen per veure quin és el millor dia per veremar”, explica:

 

La meteorologia és un factor clau. “Hem tingut un final d’estiu una mica més humit i això fa que les maduracions siguin més lentes i més sostingudes”, diu:

 

Això ha fet que aquesta hagi sigut “una verema bastant tardana”:

 

La primera varietat que han pogut veremar aquest any és la de la garnatxa blanca:

 

Per a tots els que es dediquen al món del vi, el temps de la verema “és com començar l’any”:

 

Un cop s’acaba, deixen reposar els ceps durant tot l’hivern, i passades les festes de Nadal fan la poda:

 

Aquest també és el primer any que els vins resultants de la verema d’aquest 2025 s’elaboraran a les històriques instal·lacions de Can Parxet.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de CAN REON (@canreontiana)

Des de CAN REON han escollit aquesta ubicació de manera temporal mentre continuen amb la construcció del seu celler definitiu a la mateixa finca. El Jordi detalla quins són els treballs que es fan aquí un cop collit el raïm:

 

Actualment, els vinyars de CAN REON compten amb 3.700 ceps originals amb més de 80 anys d’història, que continuen sent productius. L’any 2021, es van plantar 4.700 nous ceps de varietats tradicionals -garnatxa, pansa blanca, picapoll i sumoll-, assegurant la continuïtat i diversitat de la producció. Aquest any s’han plantat ceps de moscatell, monestrell i malvasia.

Les primeres ampolles que han posat a la venda, amb el nom de The First, provenen de la verema de setembre de 2022.