Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Adéu al vell pi del carrer del Pèsol

Un dels pins més antics del centre del poble el tallaran aquest dimarts al matí. És en un petit jardí del carrer d’Antoni Clapés -popularment anomenat carrer del Pèsol. Ja fa anys que diversos veïns i veïnes es queixen a l’Ajuntament per la seva presència ja que consideren que el vell arbre, del qual no s’ha fet manteniment fa anys, els podueix diverses molèsties. Altres veïns del carrer, però, consideren que talar aquest pi és perdre part del patrimoni mediambiental del poble. Un d’ells és en Jordi Mogas:

 

Una de les veïnes del mateix carrer que tampoc està d’acord amb que el tallin, calcula que el pi pot tenir almenys 60 anys. Una altra veïna, també contrària a la tala del pi, ha escrit una nota de comiat, en un paper que ha deixat enganxat a la porta del jardinet.

IMG_20171009_124028

La regidoria de Medi Ambient havia denegat diverses vegades que es talés el vell arbre. Finalment, però, no han pogut fer res davant la denúncia interposada contra el propietari de l’arbre pels veïns d’una vivenda del costat.

Cap dels denunciants no han volgut parlar davant de la gravadora de La Local però, tant ells com un altre veí del jardí del costat, expliquen que l’arbre ja porta anys “molt descuidat”. Segons aquests veïns, la manca de manteniment ha provocat embussament d’embornals per excés de pinassa, així com caiguda d’erugues i nius d’ocells. Fins i tot, afegeixen, a un veí li va caure una branca sobre el cotxe.

Una de les veïnes denunciants és al.lèrgica al pòl.len del pi i aquest fet també ha estat afegit a la denúncia, un argument amb el qual en Jordi Mogas no està gaire d’acord:

 

La qüestió va arribar fins el Jutge de Pau de Tiana que aquest setembre va reunir veïns denunciants amb el propietari -que té una casa just al davant del jardinet on hi ha el pi, malgrat que no hi viu- per mirar de mediar en el conflicte. La sorpresa va ser que el mateix propietari va estar d’acord en talar el pi. Aquest dimarts, doncs, serà el darrer dia del vell arbre.