Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Antoni Fogué: “L’obertura és una gran millora pel conjunt del poble”

“És un dia d’aquells on veus que l’esforç i el treball té una traducció directa pel poble de Tiana”. Aquesta és la reacció del vicepresident quart de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, després de visitar les obres de l’obertura del Passeig de la Vilesa. Ho ha fet acompanyat de l’alcaldessa, Esther Pujol.

Imagen 300

La Diputació és l’administració que ha subvencionat, amb 270.000 euros, aquestes feines. Un treball que, segons Fogué, és “imprescindible” per aquest poble.

 

L’alcaldessa ha recordat que els “recursos extraordinaris” rebuts han fet possible aquest projecte. En aquest sentit ha explicat que les obres “avancen en bona marxa” i que a principis del mes de febrer ja s’hi podrà circular. Sobre aquest tram de carretera també ha destacat que el canvi de titularitat, signat amb la Diputació, permetrà a Tiana escollir quin ús vol per a la zona.

 

Hi ha altres obres que han rebut el finançament de la Diputació, com les de pacificació dels carrers del centre. Unes feines que van començar amb l’ampliació de l’aparcament del costat de l’església i que han continuat a la part alta del carrer Sant Cebrià. Amb això l’Ajuntament ha fet servir una part de la subvenció rebuda, d’un total de 450.000 euros. L’alcaldessa ha explicat que els diners restants quedaran per continuar les obres durant el proper mandat. Serà el govern del moment, però, qui tindrà l’última paraula a l’hora d’avançar amb el “Retrobem-nos”.

A més d’aquests treballs, aquesta administració ha subvencionat la restauració del mur del Casal, amb 40.000 euros, les millores que s’haurien de fer al Camí de l’Alegria o a alguns parcs infantils del municipi, entre d’altres.

 

“Catalunya es transforma des dels ajuntaments”

El vicepresident quart de la Diputació de Barcelona ha destacat la feina dels ajuntaments davant el “gran problema” del país: l’atur. És per això que Fogué recorda que una de les grans apostes de la seva administració és la d’ajudar a generar llocs de treball. Tiana, aquest 2015, rebrà 100.000 euros en “plans d’ocupació”.

 

L’alcaldessa, Esther Pujol, ha explicat que d’aquesta manera es podrà donar feina a unes 15 persones. A més, ha recordat que Tiana prepara “mesures de foment a l’ocupació pròpies”, que costarien més de 20.000 euros.

 

Esther Pujol ha destacat que l’Ajuntament ha rebut ajudes per resoldre situacions d’urgència social i, també, per finançar la llar d’infants. Unes inversions que, segons l’alcaldessa, “pertocaven a la Generalitat”. En aquest sentit, el vicepresident quart de la Diputació ha assegurat que els ajuntaments viuen una situació “injusta” perquè “assumeixen responsabilitats que no els hi toca”. Per aquest motiu ha afirmat que “Catalunya es transforma des dels ajuntaments”.