Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Aplec reivindicatiu

El tradicional Aplec de l’Alegria, aquest dilluns de Pàsqua, ha tornat a omplir de gom a gom l’ermita de la mare de déu de Tiana.

La situació política a Catalunya no ha quedat deslligada de l’aplec tianenc; els voltants de l’ermita s’han omplert dels llaços grocs que demanen la llibertat pels presos i preses polítics catalans. L’acció no ha agradat tots els partits: el primer secretari del PSC de Tiana, Albert Sales, ha expressat el seu desacord per la presència dels llaços ja que, creu, aquest acte tradicional “no s’ha de polititzar”. Ho ha dit en un tuit:

https://twitter.com/albert_sales/status/980731966147481600

Tampoc el portaveu del PP, Diego Parra, ha estat d’acord amb la presència de llaços grocs a l’Aplec de l’Alegria.

La proposta la va fer l’ANC de Tiana fa uns dies. Convidava, també, els tianencs i tianenques a portar alguna peça de vestir de color groc a l’Aplec. Representants dels 6 grups municipals han estat presents a la trobada de l’Alegria.

Malgrat aquesta polèmica -de la qual la xarxa se n’ha fet ressò, un cop més- l’ambient ha estat relaxat, i no hi ha hagut cap incident.

Temps primaveral i processó

Com sempre, acabada la missa -cantada pel “Coro” de Tiana- molts tianencs i tianenques han volgut tocar alguna de les dues mares de déu de l’Alegria: la vella, a un lateral de l’ermita, o la nova, que presideix l’altar.

A fora, la venda de coca beneïda acompanyava els primers sons de la cobla 1 d’Octubre, instal.lada aquest any, de nou, al costat de la font.

Per aquest Aplec, per primer cop en més de 50 anys, la talla de la mare de deú tianenca ha estat portada en processó des de la parròquia de Sant Cebrià fins l’ermita de l’Alegria.

A diferència de l’any passat, la calor no ha estat protagonista i el sol ha lluit enteranyinat. No feia fred però s’han vist força bufandes i abrics, especialment entre la gent gran que arribava a primera hora, tant a peu com amb el bus especial que puja a l’Alegria aquest dia.