Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ASPAMOTI ja té seu pròpia, 26 anys després de la seva fundació

Tot va començar pel comentari d’un regidor caçat al vol per l’Eva, presidenta d’ASPAMOTI (associació de pares/mares de persones amb discapacitat de Montgat-Tiana). El regidor Jordi Abad suggeria que l’anhelat local que aquesta entitat necessitava potser podia arribar via la família Sabater, que posseeix un grapat de cases antigues a la Riera de Sant Jordi de Montgat.

Dit i fet: l’Eva Marín, presidenta d’ASPAMOTI no s’ho va pensar dues vegades i va contactar -ja fa més d’1 any- amb dos dels germans Sabater. Aquest mes de maig, l’entitat acaba d’inaugurar la seva seu. Ocupa uns baixos i un primer d’una rehabilitada casa de poble dels Sabater, al cor del vell Montgat. Tot plegat ho explica l’Eva:

 

La vella casa feia gairebé una dècada que s’anava degradant perquè no hi vivia ningú de forma estable. Ara, a la seva nova vida ofereix espais per menjar i per cuinar. A més, un parell d’estances on gaudir dels moments d’oci i, també, on fer-hi tallers. Era una necessitat urgent de l’entitat disposar d’un espai propi com aquest:

 

Al fons de la casa, un jardí encara un pèl atrotinat: la seva adequació serà el següent repte dels usuaris i usuàries d’ASPAMOTI. Ara mateix, infants, nois i noies i adults de l’entitat ja fan alguns dels tallers però escampats a diversos espais cedits de Montgat. Qui són, però, aquestes persones?

 

A la nova seu es faran tallers, des del matí fins a la tarda, de cuina, de ceràmica, de dansateràpia o de lectoescriptura. Tot plegat, però, començarà després de l’estiu perquè encara hi ha aspectes burocràtics a resoldre ara mateix.

La part emocional, tant d’usuaris com de les seves famílies, també es cuidarà molt:

 

Ara mateix, ASPAMOTI té unes 15 persones usuàries. L’Eva Marín aprofita el moment per fer una crida a nous voluntaris:

 

La nova -i sembla que definitiva- seu d’ASPAMOTI és a la Riera de Sant Jordi, 62, molt a prop de l’estació del tren de Montgat.