Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Badalona congelarà llicències per a prostíbuls al barri de Canyadó

L’Ajuntament de Badalona treballa en una nova normativa per congelar el nombre de llicències de bars musicals, discoteques i prostíbuls al barri de Canyadó. La mesura arriba després que el mes d’abril transcendís que un empresari havia sol·licitat una llicència per obrir un bordell de grans dimensions a Can Ribó. El consistori li va denegar i va suspendre durant un any l’atorgament de llicències per a activitats recreatives amb la intenció que quan s’aixequi aquesta suspensió temporal ja hi hagi un nou marc normatiu que impedeixi l’obertura del macroprostíbul.

Una comissió formada pels grups polítics del consistori i representants veïnals treballa des de fa mesos per definir els usos dels terrenys al barri de Canyadó de Badalona. Així ho ha explicat l’alcalde, Xavier García Albiol.


També es veuran afectades per aquest veto les activitats de naturalesa sexual, evitant així l’obertura del prostíbul de més de 2.000 metres quadrats que un empresari havia projectat a la zona de Can Ribó.

Tot i això, el propietari tant de la nau com el promotor del negoci han presentat fins a tres contenciosos administratius a l’Ajuntament.

La resta de la ciutat no es veurà afectada per aquesta mesura, però García Albiol assegura que “dins la legalitat” es farà “tot el possible” perquè no s’obri cap prostíbul a la ciutat. En relació als bars musicals i discoteques, el consistori justifica la congelació de llicències a Canyadó per la sobresaturació existent en aquest barri.

Més de 2.000 metres quadrats i 22 habitacions

El projecte que havia entrat a l’Ajuntament preveia convertir una nau industrial del polígon de Can Ribó en un prostíbul de grans dimensions, amb més de 2.000 metres quadrats, 22 habitacions i cabines de ball privades sota el nom de Calígula Star Club. El local on s’ha projectat es troba a menys de 200 metres d’una instal·lació esportiva, una discoteca on es permet l’entrada a partir dels 16 anys i la platja de Badalona, tots tres espais freqüentats per menors d’edat.