Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Balanç de 100 dies de govern municipal: parla l’equip de govern

Fa pocs dies es van complir els 100 primers dies de govern municipal a Tiana. El 13 de juny, mitjançant un ple extraordinari, es constituïa l’actual govern municipal. Les 6 formacions polítiques que formen part del consitori tianenc –PSC i ERC a l’equip de govern i CDC-DC, Junts per Tiana, CUP i PP a l’oposició– han fet balanç d’aquests tres mesos llargs.

Per a la portaveu del grup municipal del PSC, Núria Blasco, el balanç és “beneficiós pel poble” sobretot perquè, ha dit, “hem pogut donar continuïtat” a la tasca iniciada a l’anterior mandat. Blasco ha posat dos exemple clars d’això: el projecte del Camí de l’Alegria i la tercera fase de l’obertura del Passeig de la Vilesa.

La portaveu del grup del PSC valora, així mateix, molt positivament altres aspectes d’aquests 100 primers dies de govern:

 

El grup municipal socialista també fa una valoració positiva d’altres tasques que han engegat durant aquests primers cent dies de govern a l’Ajuntament. Alguns exemples, ha dit, en serien l’inici de converses amb l’IMSOL per contruir els habitatges de lloguer social de la zona de Les Vessants i l’acollida de refugiats per la qual ja es prepara Tiana, coordinada per l’Ajuntament. També “haver aprofundit en el portal de la transparència”, per a portar el qual, ha explicat la portaveu socialista, es contractarà una persona. La revisió del cadastre aprovada al ple del passat juliol, que portarà a una baixada de l’IBI, també ha estat un altre dels aspectes que ha destacat Núria Blasco.

En general, ha dit la portaveu, la continuïtat de la tasca de govern de l’anterior mandat ha estat el més destacable:

 

Respecte les crítiques de l’oposició en què afirmen que no hi ha hagut fluïdesa en la comunicació equip de govern-oposició aquests 100 primers dies, Núria Blasco ha dit que “no li consta” que ningú l’hagi trucat per preguntar-li com estava un tema determinat. En qualsevol cas, ha afirmat, la creació de la junta de portaveus “ja és una mostra clara” que l’equip de govern aposta per una comunicació periòdica amb l’oposició. Creu, també, que aquesta comunicació ha de ser “recíproca”.

ERC també valora la continuïtat

Els socis del PSC a l’Ajuntament són els 2 regidors d’Esquerra Republicana. El portaveu d’aquest grup municipal, Ricard Fabra, afirma que la continuïtat de la tasca de govern és el més remarclable a l’hora d’analitzar aquests 100 primers dies. Però va més enllà perquè, afirma, “han estat 100 dies difícils”:

 

Ricarda Fabra ha afegit que aquest any, arribar de les vacances d’agost i trobar-se, a més de la festa major, la campanya electoral, ha significat un plus de feina per a l’equip de govern del qual forma part.

Pel que fa a les queixes de l’oposició respecte a les formes de membres de l’equip de govern, en alguns casos poc adequades, Fabra és contundent:

 

El portaveu republicà també creu que, aquests 100 primers dies, hi ha hagut “transparència i bona comunicació” amb l’oposició.