Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Baltasar, el més aclamat entre els petits

Ses Majestats els Reis de l’Orient han arribat a Tiana carregats de caramales i regals per a tothom. Aquest vespre, abans de passar per totes les cases, han passejat durant més de dues hores pels carrers del poble i han repartit 400 quilos de caramels sense gluten. Després d’aquest recorregut, han arribat a la plaça de la vila on han estat aclamats per centenars de nens i nenes. Aquí han adorat el pessebre i han rebut el pa, la sal i les claus de totes les cases dels tianencs per part de l’alcaldessa. El Rei Gaspar ha volgut parlar davant totes les famílies que els han acompanyat fins a la plaça: “Que el 2014 sigui un any de pau, llibertat i felicitat”.

 

El Rei Ros durant la cavalcada
El Rei Ros durant la cavalcada

Aquest any, però, el Rei entre els Reis ha estat el Negre. La carrossa de Baltasar ha estat la que ha tingut més èxit entre els menuts de Tiana: “estic bastant emocionat, com sempre, gràcies a Déu m’ho he passat bé i no hi ha hagut cap problema”. “Estem intentant gaudir dels nens i amb el que ells ens aporten, anem justos de temps i estem bastants cansats”, ha volgut afegir Se Majestat.

 

El Rei Negre durant la Cavalcada
El Rei Negre durant la Cavalcada

 

La de Tiana ha estat una rua sense incidents

En la Cavalcada de Reis de Tiana tant petits com grans han llançat caramels des de totes les carrosses i durant tot l’itinerari. Protecció Civil ha recomanat, després de l’atropellament d’un menor l’any passat en la desfilada de Màlaga, que els dolços els llancin només persones adultes i en les vies més àmplies, la força dels nens podria provocar que aquests caiguéssin més a prop de les rodes dels vehicles, segons el cos. És per això que, aquest 2014, algunes Cavalcaldes com la de Barcelona o la de Manresa han decidit fer el repartiment només des de les últimes carrosses. A Girona i a Lleida, a més a més, s’ha ampliat el recorregut per evitar aglomeracions del públic.

La Cavalcada de Tiana
La Cavalcada de Tiana

“Es tiren des de totes les carrosses però els Reis ja saben que s’ha de fer amb distància”, ha explicat la regidora de cultura, Núria Blasco, qui ha volgut destacar l’ajuda dels voluntaris en qüestions de seguretat: “A Tiana ja fa molts anys que cada carrossa té un voluntari a cada banda, vestits amb unes armilles degudament identificades, per evitar que nens i pares agafin caramels de sota els tractors, sempre ho hem respectat i mai hi ha hagut cap incident”.

 

La Cavalcada de Tiana
La Cavalcada de Tiana

 

Ses Majestats estrenen vestimenta després de més 15 anys

Aquest any, tots els assistents a la Cavalcada han pogut veure la nova indumentària dels Reis de l’Orient. “La Cavalcada lluirà igual perquè l’Antoni Liñan ja es dedicava a deixar les carrosses ben maques però, a part, els Reis porten vestits amb colors més vistosos”. Les famílies han vist, doncs, a un Melcior vestit de blau amb tons daurats, a un Gaspar ben acolorit amb colors vermells, blaus, daurats i platejats i a un Baltasar amb estampat de lleopard.

 

El nou vestit del Rei Blanc
El nou vestit del Rei Blanc

 

Més participació en la Cavalcada del 2014

Si els cavalls van ser la novetat de la desfilada de l’any passat, enguany la nova incorporació d’aquesta nit màgica ha estat la dels avis municipi. La Llar de persones grans de Tiana ha participat amb la seva carrossa, on petits repartien encara més caramels.

La Carrossa de la Llar de persones grans
La Carrossa de la Llar de persones grans