Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Berta Blasi: “Un bon restaurador és aquell que no es nota que ha passat per la peça”

Del 10 al 16 d’octubre es celebra la Setmana Europea de la Conservació – Restauració, una iniciativa promoguda per la Confederació Europea d’Associacions de Conservació i Restauració que neix amb l’objectiu d’apropar aquesta professió a la societat. El Taller de la Berta Blasi s’ha sumat, un any més, a aquesta tasca divulgativa que cada dia busca visibilitzar un aspecte diferent del sector:

 

L’acte central tindrà lloc aquest dissabte 15 d’octubre amb una jornada de portes obertes al taller situat al Carrer Matas, 35:

 

Aquesta tasca de divulgació, però, la Berta la fa més enllà d’aquesta setmana. A través de les seves xarxes socials comparteix el seu treball i el de les seves companyes, les tècniques que utilitzen i les peces que han de restaurar:

 

Blasi afegeix que aquesta professió és molt més tècnica i científica que no pas artesanal:

 

En el Taller de la Berta Blasi són especialistes en la conservació i restauració d’obres documentals, històriques i artístiques en suport paper, pell i pergamí. Una especialitat que la Berta tenia clara des del principi:

 

Cada cas, però, és diferent. La Glòria, la Sílvia i la Núria, treballadores del taller, ens expliquen quin va ser el seu camí fins a arribar aquí:

 

Les portes obertes d’aquest dissabte es faran a partir de les onze i, a causa de l’aforament limitat, cal avisar amb antelació a través del correu taller@bertablasi.com. Si no hi hagués places disponibles, Blasi recorda que es pot visitar el taller qualsevol dia de l’any, dins de l’horari laboral, sempre que s’avisi amb antelació.