Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Biel Cussó guanya el Premi Memorial Agustí Vehí gràcies a un sicari molt especial

La novel·la guanyadora del IV Premi Memorial Agustí Vehí ha estat Vladimir, de Biel Cussó. Per a l’escriptor gracienc, aquest guardó ha suposat un gran privilegi en un context com el del Tiana Negra, ja que per a ell és un festival on hi participen molts autors reconeguts del gènere de lladres i serenos.

 

De fet, l’autor assegura que, des que li van comunicar, ha estat “levitant a mig pam de terra”. La seva novel·la, segons explica, està protagonitzada per tres personatges: un assassí a sou, un empresari d’èxit a punt de jubilar-se i un policia de trànsit que “voldria ser més policia”. Durant el llibre, les històries d’aquests tres protagonistes s’entrellacen i, tot i que no pot avançar gaire cosa més, Cussó assegura que el relat compta amb un important element de ciència ficció.

Però l’assassí a sou, el Vladimir, és el personatge que dóna títol a la novel·la. Possiblement, perquè a Cussó li va venir al cap mentre escrivia un altre llibre i, després, a partir d’aquí, va anar desenvolupant-lo, li va anar agafant molta estima i va decidir escriure-li la seva pròpia història.

 

A més, l’escriptor gracienc destaca que va passar molt temps des que va acabar la novel·la fins que es va decidir a presentar-la al premi.

 

Biel Cussó també ha volgut dedicar la seva victòria a l’Anna Maria Villalonga i al seu marit. Qui no ha pogut estar present per culpa de la neu, però, ha estat el guanyador del Premi Memorial Agustí Vehí de l’any passat: Silvestre Vilaplana. Tot i així, un dels representants de Crims.cat, ha fet la presentació de la seva novel·la i ha aprofitat per recordar que “és important que no oblidem el passat”. Especialment, respecte al tema de les fosses comunes, que és el que es tracta al relat de Vilaplana.