Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Bones impressions després d’aquest 9è Tast

La 9a edició del Tast Tiana ja és història. Les paradetes de cada restaurant, pastisseria o celler, les olors, les converses, la suavitat dels primers vespres estiuencs i, sobretot, les degustacions ja formen part de la història del 2017 al poble.

Aquest any han participat al Tast els 9 restaurants de Tiana, inclòs el Mas Corts (ubicat a Sant Fost de Campsentelles, tot i que el porta gent de Tiana), i les dues pastisseries del poble: Can Pau i Ca l’Aixelà. També hi ha hagut 5 restaurants convidats: un divendres i dos cadascun dels dies restants de Tast. Òbviament, han tingut els seus estands, també, els 3 cellers tianencs, juntament amb 4 productors de vi de la D.O. Alella de pobles de la rodalia: Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Alella i Arenys de Munt.

Tot i que no hi ha dades oficials -segurament, com altres anys, l’Ajuntament les donarà a conèixer aquesta mateixa setmana- sí que se sap que, els 3 dies de la mostra, a les Terrasses de Can Sentromà van cuinar més de 2.000 racions de fideuà (l’any passat se’n van fer 1.900) i a Can Roca, 3.000 croquetes.

La part negativa, comentava el públic assistent, han estat les llargues cues per comprar tiquets, que es van fer sobretot dissabte i diumenge a la Plaça de la Vila. En canvi, les safates amb què es recollien els diferents platets de menjar, que enguany eren novetat, han estat considerades un encert per tothom que les ha fet servir.

El pregó d’aquesta edició -que, com es tradició, va començar més tard de l’hora prevista- el va fer el mediàtic pastisser Cristian Escribà. Entrevistat posteriorment a l’estand de La Local-Ràdio Tiana, ens confessava que havia passat “una mica de nervis” perquè “no es pot dir qualsevol cosa en un pregó”. El cèlebre pastisser no es va cansar de lloar el nivell “tant alt” que, va dir, ha vist a les dues pastisseries de Tiana:

 

A Escribà li han quedat, assegurava, moltes ganes de tornar a Tiana, tot i que “d’una forma molt més tranquil.la”.

DSC_0614
Cristian Escribà a l’estand de Ràdio Tiana, aquest divendres

Patrocini i nou format del Tastet Xef

Una altra de les novetats d’enguany ha estat el patrocini, per primer cop, de diversos espais -físics i virtuals- del Tast Tiana. S’han generat, d’aquesta manera, 7.000 euros de benefici, tal com va informar La Local. Ha estat una bona notícia que l’alcaldessa comentava el mateix dia de la inauguració, en una entrevista a l’estand de La Local-Ràdio Tiana:

 

La Plaça de la Vila ha tornat a ser l’epicentre de la mostra gastronòmica tianenca, a la vegada que Can Riera ha estat un espai que ha brillat, de nou, amb llum pròpia. I és que aquest antic celler -que, justament, es va reobrir pel Tast de l’any passat, després d’anys sense fer cap servei- ha tornat a acollir el concurs de cuina Tastet Xef, degustacions de vins, classes obertes de cuina i, també, música en directe.

Precisament, una de les novetats més celebrades ha estat la compactació del Tastet Xef: aquest any ha durat dues hores, seguides, i s’ha fet en un sol dia i eren parelles les que concursaven, enlloc de persones individualment. Era un dels canvis que també comentava Ester Pujol divendres:

 

Els “food trucks” del carrer del sindicat

Si bé la Fira Tast ja fa anys que se celebra, enguany el carrer de la Pau s’ha habilitat com a espai per menjar i beure: s’hi van instal.lar tres “food trucks” o caravanes-restaurant que oferien diverses possibilitats gastronòmiques que es van poder degustar en una desena de taules disposades en aquell mateix carrer. Algunes d’aquestes persones comentaven perquè havien triat aquest espai per sopar durant el Tast:

 

La iniciativa dels “food trucks”  ha tingut força èxit, i els 3 dies del Tast les taules del carrer del sindicat (c/La Pau) s’han omplert de gent que menjava i bevia. A més, a la cantonada de La Pau amb Anselm Clavé, just al davant del sindicat, es va habilitar una tarima des d’on s’han fet diversos concerts. La presidenta de l’ACIST (l’associació de comercianst de Tiana), Yeho Gel, feia un excel.lent balanç, aquest diumenge, d’aquest èxit:

 

El Tast Tiana, doncs, encara ja la seva primera dècada tot indica que, per ara, amb bona salut.