Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Buscant un Saturn amagat entre la boira

El sol es comença a pondre a Tiana quan s’obren les portes de l’observatori. El cel rogenc es presenta amb uns núvols que poden preocupar als més fanàtics de l’Astronomia. Apareixerà Saturn a la cita d’avui?

Saturn és l’objecte més distant dels cinc planetes visibles fàcilment a ull nu, els altres quatre són Mercuri, Mart, Venus i Júpiter (amb un Urà que apareix ocasionalment). El sisè planeta del nostre sistema apareix com un punt brillant groguenc quan aixequem la vista. I així ha aparegut Saturn, aquest tità, esquivant doncs tots els núvols.

La gent va arribant. Grans i petits, tots fascinats per l’estrella que veuran avui, s’organitzen en dues cues per utilitzar un dels dos telescopis habilitats.

Cap a les vuit de la nit ja hi ha gairebé una quarantena de persones a la terrassa de l’observatori, plena de veus preocupades per la boira que ja envolta a Saturn.

Aquells més experts  intenten veure l’astre amb el seu ull nu, “a dos palms esquerra de la lluna”:

 

Tot i el mal temps, els petits són i sempre seran els més positius. Ells ho veuen sempre tot:

Mart ha arribat a robar-li cert protagonisme al planeta amb anelles. Rogenc com sempre s’ha imposat en un cel on ha manat ja tot l’estiu.

L’Observatori d’Astronomia de Tiana ha omplert la seva petita terrassa avui. Aquells que s’hagin perdut l’activitat d’aquest dissabte i busquin veure bé les estrelles ja tenen cita: El pròxim dissabte 10 de novembre, hi haurà una observació infantil de la galàxia Andròmeda. Tot i ser per petits, no us preocupeu, aquests nens i nenes sempre necessitaran un bon acompanyant oi?