Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cares pintades i poemes musicats al concert de Toni Xuclà

A les 12h, just abans del concert, les nenes i els nens s’apinyen al Jardí de Lola Anglada fent una llarga fila per tal de poder pintar-se la cara. A unes de les cantonades hi ha dues dones que s’ocupen de dibuixar tot tipus d’animals i insectes a les galtes dels que esperen des de fa estona. Elles, però, no fan una activitat separada de l’espectacle, sinó que en formen part. Normalment, al començar el concert s’haurien mogut a l’escenari a fer un dibuix a la vegada que els músics toquen. Tanmateix, avui la cua és tan llarga que prefereixen poder pintar a tots els nens i nenes primer.

Parlem amb Toni Xuclà, que ens explica quina vinculació tenen els dibuixos que fan a les cares dels petits amb el disc que presenten:

 

Cua per pintar-se la cara. Foto: Anna Molas
Cua per pintar-se la cara. Foto: Anna Molas

Al cap de poc pugen a l’escenari la Mireia Zamora, la Laia Badrenas i en Toni Xuclà, que junts interpretaran cançons del disc “De poetes, cançonetes”, un recull de poemes musicats dirigits al públic infantil. Els poetes i les poetesses que els nens escoltaran sense saber-ho són Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols, Lola Casas o Núria Albertí, versos a partir dels quals s’han fet les cançons del disc.

Nenes i nens comencen a agafar lloc als petits racons on hi ha una mica d’ombra, i al cap de cop comencen també a animar-se i a cantar, una mica tímids, les melodies que ràpidament s’encomanen. Així ha sonat una de les cançons que han tocat al Jardí de Lola Anglada per la Festa Major Petita, “La Primavera”: