Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Carrasco i Formiguera arriba a Tiana

Manel Carrasco i Formiguera va ser un personatge rellevant a la història de Catalunya. Ara, els tianencs poden conèixer una mica millor la seva vida gràcies a l’exposició de la Biblioteca Can Baratau que s’ha inaugurat aquest dijous amb la visita de Raimon Carrasco, un dels dos únics fills vius dels vuit que tenia el líder nacionalista.

L’advocat i polític català va ser Conseller de Sanitat durant el govern de Francesc Macià. Fou fundador del partit Acció Catalana i, al 1932, es va afiliar a Unió Democràtica de Catalunya. Al iniciar-se la Guerra Civil, va ser perseguit tant pel bàndol nacional com pels republicans, fins que al 1938 va ser afusellat a Burgos per ordre directe de Franco. Ho explica Raimon Carrasco.

 

A la visita no ha volgut deixar d’explicar anècdotes del seu pare, tot al contrari, ha volgut recordar la imatge del Carrasco i Formiguera molt més enllà del polític, molt més com a persona.

 

Per Raimon Carrasco el procés que va acabar amb la sentència de mort del seu pare ha estat una de les pitjors coses que li ha passat a la vida. Però no la pitjor.

 

Raimon Carrasco ha estat també peça important en la història de Catalunya a molts nivells. Ha modernitzat les cambres de Comerç i d’Indústria, ha estat el darrer president de Banca Catalana i, a més, ha estat una figura destacada en el món esportiu. Raimon Carrasco va ser vicepresident del Barça amb Agustí Montal i també fou el president accidental entre Montal i Josep Lluís Nuñez per preparar les primeres eleccions democràtiques al club.

El temps i les malalties fan baixar l’afluència

El president d’Unió Democràtica de Catalunya a Tiana, Joan Cañada, s’ha mostrat content per poder portar al poble aquesta exposició del Memorial Democràtic, tal i com es va demanar al Ple municipal. Tot i això es mostrava trist per la poca afluència, degut sobretot al mal temps i a “les malalties i refredats”. Però espera que els veïns s’apropin més endavant a veure aquesta exposició. Joan Cañada

 

L’exposició “Carrasco i Formiguera, una vida per la llibertat” es mantindrà a la biblioteca municipal fins al proper 23 de desembre.