Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Cartas de amor”, un concert inèdit en homenatge a Enric Granados

Aquest any se celebra el 150 aniversari del naixement d’Enric Granados, ocasió que l’Agrupació Artística ha trobat ideal per programar un concert de nova creació que s’estrenarà per primera vegada a Tiana aquest dissabte.

L’espectacle, però, va més enllà del clàssic recopilatori del compositor. Es tracta d’un concert-espectacle que combina música i narració a partir de cartes de Granados. La creació de l’espectacle és obra de la besnéta del compositor, Bárbara Granados, que després de documentar-se en diversos museus i arxius va decidir crear una proposta híbrida que recuperés la seva música alhora que mostrés part de la seva vida, la reflectida en els seus diaris i cartes. Albert Freixas, membre de l’entitat, ens ho explica:

 

Granados, a més, està vinculat a Tiana per diverses vies. Per una banda, per l’amistat que tenia amb el compositor i pianista Isaac Albéniz i, per l’altra, per la relació que va mantenir amb Clotilde Godó, que vivia al poble i que va ser alumna seva de piano. Aquestes dues raons el van portar a venir a Tiana en diverses ocasions. El vincle amb el poble és el que va animar l’Agrupació a programar l’espectacle. Així ho afirma Freixas:

 

“Cartas de amor” representa el primer espectacle del cicle intermitent “Sessió 10”, en què l’Agrupació Artística del Casal, a banda de la seva activitat habitual, programarà espectacles externs de diverses disciplines. Freixas ens ho explica:

 

El concert-espectacle té una única funció programada a Tiana: dissabte que ve, dia 28, a les 22h a la Sala Albéniz. Les entrades es poden comprar a través del portal Ticketea, o bé a la taquilla del teatre el mateix dia de la funció.

Aquesta informació ha estat elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.

Cartell de l'espectacle.
Cartell de l’espectacle.