Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Castanyada de tots colors i per a totes les edats

La Castanyada s’ha començat a celebrar a Tiana aquest dijous. Un cop més han estat els avis els encarregats de donar el tret de sortida a la festa. Una celebració que ha començat amb un dinar. Aquest ha servit, també, per posar punt i final al mes de la Gent Gran. I és que el dia 1 d’octubre és el Dia Internacional de les persones grans. És per això que des de la Llar han aprofitat per reivindicar els seus drets i llibertats. Ha parlat, en nom d’ells, el president de l’Esplai Tiana, Frederic Corominas, qui reclama un poble més “amable” per a la tercera edat.

 

En aquest dinar de tardor, però, no hi ha faltat ni les castanyes, ni els moniatos, ni els panellets. Tampoc la música i el ball, que un cop més ha estat amenitzat pel grup “Quin Ritme”.

 

“Les cendres dels Escarcers”, la gran novetat

PASSATGE TERROR

Aquesta no és l’única festa de la Castanyada al poble. El passatge del terror de “Les cendres dels Escarcers”, que organitza l’Agrupació Artística del Casal, és una de les grans novetats d’aquest any. Aquesta activitat ens proposa un recorregut per l’interior de la Sala Albéniz, reconvertida en un teatre abandonat i cremat amb 100 anys d’història. D’aquest passatge se’n podrà gaudir tant divendres com dissabte.

 

Els ‘Descorxats’ tornen per la Castanyada

El grup de joves dels “Descorxats” hi tornen. Després d’organitzar el “Correbars” a la Festa Major, s’apunten a la Castanyada. Una iniciativa que també té la intenció de consolidar-se al poble de cara els propers anys.

Aquest cop, però, el nom és Kastanienfest. Una festa que començarà a les 9 del vespre amb taules i brases, on la gent hi podrà sopar. A més “Descorxats” posarà també venda de botifarres, panellets i cerveses artesanes. A les 10 hi haurà el concert de “El Rumbo” i a les 12 està previst que actuï “Rumb al Bar”. A partir de les dues hi haurà DJ i tot es tancarà a les 4 de la matinada. En Jaume Sánchez de Descorxats ens explica com sorgeix la idea de la Castanyada.

 

A més esperen revitalitzar una festa que anys enrere es va tornar a posar en marxa.

 

El món de l’esport prefereix el Halloween

El món de l’esport també ho celebra. Ho fan a l’americana. Al Casino, per exemple, hi trobarem una festa de disfresses de por i una Castanyada infantil. Serà el dissabte 8 de novembre. En aquest espai tampoc hi faltarà el seu particular túnel de la por.

Fins i tot, el gimnàs s’ha apuntat a la festa. Aquests últims dies, des del Duet, s’han fet activitats de “Halloween” com un taller de maquillatge terrorífic o classes especials de “Zumba” o “Cycling”.

 

I per Tots Sants, visita al cementiri

20141017_091431

Aquest dissabte és Tots Sants, una festa tradicional catòlica dedicada al record dels nostres avantpassats. És un dels dies on hi ha més visites als cementiris. Un fet que també passa a Tiana. És per això que, enguany, també hi haurà un servei extra d’autobús que apropi els veïns al cementiri al llarg del matí. Aquest servei serà de 9h a 14h i gratuït. Els diferents viatges s’iniciaran des de la Plaça Jordana i seguiran les parades habituals.