Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Caterina Mieras: “He entrat a l’executiva del PSC per mantenir un tresor que ens volen prendre: la sanitat pública”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja ha anunciat qui vol a la nova executiva. Aquesta combina renovació i veterania. Entre els veterans: una de Tiana. Per estar al capdavant de la secretaria de política de salut ha comptat amb la tianenca Caterina Mieras, que va ser consellera de Cultura de la Generalitat entre el 2003 i i el 2006, durant el govern Maragall. Mieras assegura haver acceptat el càrrec dins l’executiva per defensar la sanitat pública catalana.

 

Caterina Mieras va néixer a Mallorca però viu a Tiana des de fa més de 30 anys. És metgessa i està especialitzada en dermatologia.  Va entrar en política l’any 1975, quan va començar a militar al PSUC. Només 5 anys després, entraria al PSC. Entre el 1995 i el 2003 va ser regidora de l’Ajuntament de Badalona. Just després començaria la seva tasca com a consellera de Cultura de la Generalitat. L’any 2006, però, va ser substituïda per Ferran Mascarell, durant la primera remodelació del govern Maragall. Fins l’any 2012 va mantenir el seu càrrec com a diputada al Parlament. Aquests últims anys, Mieras ha continuat treballant com a metgessa però afirma haver estat vinculada, de forma activa, a la política.

 

Un dels fets que destaquen de Mieras com a consellera és que va culminar el retorn de la documentació confiscada durant la guerra civil i que estava a l’Arxiu General de Salamanca: els papers de Salamanca.

 

Més noms del Maresme dins l’executiva

Iceta, després de ser ratificat com a primer secretari amb un 86%, ha anunciat els diferents noms, en total 45. La viceprimera secretària serà Núria Parlon i el president Àngel Ros.

A banda de Mieras, destaquen altres noms de la comarca del Maresme. La nova executiva té un important pes de dirigents de l’àmbit local ja que té la mirada posada en les municipals del 2015. Iceta ha confiat en l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i en l’exalcade de Caldes d’Estrac, Joan Rangel. Amor serà un dels secretaris nacionals mentre que Rangel s’ocuparà de la política econòmica.

 

El federalisme com a “única” via

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el congrés extraordinari del PSC i Miquel Iceta ha centrat part del seu discurs al voltant del procés i de l’encaix de Catalunya i Espanya. El primer secretari del PSC ha reivindicat el federalisme com a “primera i única via”. Així doncs, Iceta aposta per la reforma federal de la Constitució que reconegui “la diversitat nacional”.