Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CATERVA manifesta la seva disconformitat amb les bases del festival de murals TIANART

CATERVA, l’associació multidisciplinària de Tiana formada per artistes locals de diferents disciplines, ha publicat una carta oberta on expressen la seva disconformitat amb el contingut de les bases del Festival de murals TIANART.

Segons expliquen a l’escrit, creuen que sota el paraigua d’una suposada promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), “l’Ajuntament de Tiana vol aconseguir la realització d’un seguit d’obres per part d’artistes professionals i reconeguts a un preu low cost.” És per això que volen reivindicar que l’Art és cultura i és la seva feina que desenvolupen de manera professional. “Tenim la sensació que l’Ajuntament vol aconseguir que el municipi llueixi amb un seguit de murals d’alta qualitat sense pagar als seus autors per la feina”, afegeixen més endavant.

Les bases del concurs especifiquen que de totes les propostes que es facin arribar s’escolliran com a màxim 7 per realitzar els murals. Els participants rebran una col·laboració de fins a 1.100 euros en funció de la mida i complexitat del mur, per a la compra de materials i, en general, totes les despeses que es derivin de l’execució del mural.

D’entre aquests, hi haurà un únic guanyador que s’emportarà el premi de 6000 euros. CATERVA no veu bé que, més enllà d’això, no es rebi cap mena de pagament ni pel valor de l’obra ni pel temps, energies, feina i esforç que comporta.

Tenint en compte això, des de l’associació expliquen que han fet arribar dues propostes a la regidoria de Solidaritat “amb el prec que siguin tingudes en compte per modificar de manera immediata les bases del festival, com a prova de respecte de l’Ajuntament pel que fa a la cultura i l’Art.”

Ja han mantingut una primera reunió amb el promotor d’aquest concurs, el comissionat de la regidoria de Solidaritat David Hernampérez, on es va proposar que dos representants de CATERVA fossin membres del Jurat encarregat de decidir el mural guanyador d’entre els 7 escollits.

Des de l’associació artística es van posar unes condicions que no es van acceptar i van fer que declinessin l’oferta: que també poguessin formar part de la primera selecció de tria dels murals “per tal d’aportar el seu criteri professional i assegurar-se que les propostes realment compleixen les bases d’un concurs que des del primer moment, i des del nostre punt de vista, està mal plantejat.”

Així doncs, la demanda de l’associació és “que s’aturi aquesta convocatòria i es replantegin les bases, la participació i la ubicació del festival”. Des de CATERVA expliquen que les regidories de Cultura i Solidaritat ja s’han posat en contacte amb ells per tenir una segona reunió.

L’escrit acaba amb el desig que, en un futur, es tingui en compte la seva opinió professional com a artistes i se’ls escolti a l’hora d’elaborar plans pel poble que involucrin a la comunitat artística.