Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cau una banda de lladres que robava a Tiana

Els Mossos han desarticulat una banda criminal que ha estat implicada en alguns robatoris que hi hagut a Tiana. En total hi ha 4 detinguts però encara busquen més lladres de la banda. Els imputen dos robatoris en un bloc de pisos del poble.  No està clar que siguin els mateixos lladres que van entrar a robar a les urbanitzacions del  Mas Ram, Les Costes, els Vessants i la Virrenia i que van desencadenar un dispositiu policial amb helicòpter i controls sense precedents a Tiana. La investigació dels Mossos d’Esquadra, però, continua oberta i no es descarten  més detencions.

La banda criminal havia entrat a robar a 92 cases de les  comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme i Baix Llobregat. Entre els detinguts hi ha  dos individus de 22 i 25 anys de nacionalitat albanesa i ara continuen buscant un tercer integrant de la banda que també és albanès. A més s’han arrestat dues persones més que fèien de xofers perquè els lladres fessin una fugida ràpida. Els lladres, que tenien formació militar, assaltaven cases aïllades i pròximes a zones boscoses. Es dedicaven a robar diners, joies i aparells electrònics. Es calcula que el valor de tot el material que van robar ronda els 100.000 euros. Ho ha explicat el cap de la Regió Metropolitana Nord, el comissari Joan Figuera.

 

A més de Tiana, el grup ha robat  en urbanitzacions de Caldes de Montbui, Sant Antoni de Vilamajor, Lliçà d’Amunt, L’Ametlla del Vallès, Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Rubí, Abrera, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

 

Com entraven a les cases?

Els lladres contactaven amb xofers que els transportaven fins la zona on volien perpetrar el robatori. El cotxes els deixaven sempre entre 2 i 5 quilòmetres de l’objectiu i després es desplaçaven caminant. Un cop hi arribaven, observaven que a l’interior de la casa no hi hagués ningú. Llavors forçaven portes o finestres i hi entraven. S’emportaven joies, diners i aparells electrònics que després  ho revenien al mercat negre. Quan acabaven, avisaven els xofers que els vinguessin a buscar. Només una vegada es van trobar una dona dins del domicili. El comissari i cap de la Regió Metropolitana Nord, Joan Figuera, ha explicat que els delinqüents li van demanar calma i que després van prosseguir amb el robatori. Els assalts es feien  entre setmana i a les tardes.

 

Un portàtil ha estat clau en la investigació

La investigació va entrar en la fase final a principis del mes de febrer, quan un home va denunciar  un robatori a casa seva, al municipi de Sant Andreu de la Barca. Entre els objectes robats en aquest domicili hi havia un ordinador que permetia la seva localització.

El cap de l’ABP de Martorell, Antoni Mestre, ha explicat que van trobar l’ordinador i que estava en mans de dues persones que havien transportat els lladres a fer els assalts. Les van detenir i a partir d’aquí van aconseguir arribar a la banda.

Joan Figuera i Antoni Mestre han explicat en roda de premsa que ha costat molt detenir la banda de lladres perquè s’han hagut de relacionar molts robatoris  de diferents zones. Segons els mossos només  s’ha pogut recuperar una petita part del material robat, perquè anava directament al mercat negre.
La investigació continua oberta

Els dos detinguts d’origen albanès van ser traslladats, per ordre judicial, el passat 20 de febrer al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona a l’espera de ser repatriats al seu país. Els Mossos continuen amb l’operació oberta i ara busquen un tercer integrant de la banda que també és albanès. Figuera apunta que els tres individus tenen formació militar, en tant que actuaven en “jerarquia, disciplina i amb molta capacitat operativa”.

 

L’Ajuntament de Tiana ho qualifica d’”excel·lent” notícia

 L’alcaldessa de Tiana ha seguit aquesta investigació i ha celebrat aquests primers resultats: “No és una bona notícia, és una excel·lent notícia”. Esther Pujol, a més, ha volgut agrair la feina dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Tiana: “Sempre han intervingut sobre la intervenció i la seguretat del nostre muncipi, molt especialment a l’equip de l’Àrea bàsica de Premià de Mar i a la nostra Policia Local per l’esforç que suposa atendre amb major atenció unes zones en situació de perill. Bona feina per tothom. Esperem continuar tenint els baixos índex de delinqüència que té Tiana, com un dels pobles més segurs del Maresme”.

 

Tiana treballa per la prevenció dels robatoris

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’han coordinat, en diverses ocasions, per trobar-se amb els veïns, especialment de les urbanitzacions, per informar-los i aconsellar-los sobre com evitar els robatoris. En època de vacances, a l’estiu i als mesos de desembre i gener, és quan els lladres tenen més facilitat per entrar a les cases.

Des de l’Ajuntament, a més, asseguren que Tiana és un municipi on, gràcies a la col·laboració ciutadana i a la feina de la Policia Local, es fa una gran feina d’identificació de vehicles i de persones. Diàriament es fan moltes identificacions que comporten un efecte dissuasiu, és a dir que evitarien el retorn d’aquests possibles delinqüents al municipi.