Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Celebrem els 50 anys del Cau amb una festa on participen la gent i les entitats del poble”

Estan doblement contents: els caps i quel.les del Cau de Tiana han assolit, aquest diumenge 17, l’objectiu de recaptar 1.500 euros per poder fer la festa amb què celebraran els seus primers 50 anys. Però és que, a més, la col.lecta que han engegat -a través del web Verkami- no ha parat de créixer. A hores d’ara, 7 dies abans que es tanqui aquesta recollida de diners online, han depassat la xifra prevista i ja han recaptat 1.610 euros. Ho expliquen dues de les quel.les del Cau, l’Ainoa i la Mariona:

 

Va haver uns dies de patiment abans no es va arribar a aquests 1.500 euros però, ara, la col.lecta va a tota vela. En Pau és el tresorer del Cau:

 

Tot plegat té un destí molt clar: servirà per poder fer la festassa amb què volen celebrar aquest mig any de vida. Serà una celebració de vida, històrica i nostàlgica. Hi haurà de tot: cultura popular, anècdotes viscudes, teca i beure… i molta festa.

Però, a què destinaran cada part dels diners recaudats? La Mariona i en Pau ho expliquen:

 

Tot començarà dissabte 30 de juny a les 10h del matí, amb una cercavila des de l’Antic Camp de Futbol acompanyats dels Tabalers de Tiana.  L’itinerari no ha estat triat a l’atzar, sinó que té una significació molt especial: recorrerà els diferents llocs del poble on ha tingut seu el Cau.

 

Un cop a la Catequística es farà un vermut i, després, dos grups recorreran el poble tot fent una gimcana. Abans de dinar, encara hi haurà temps per escoltar els grups del Coro i de gòspel de Tiana.

Per la tarda serà el moment d’alguns dels plats forts de la celebració. Es farà la festa de l’agrupament -que és una festa recuperada de la història del Cau- tot i que no totes les celebracions històriques que havia fet el Cau es poden recuperar…

 

També hi haurà parlaments d’alguns dels fundadors de l’entitat, com ara en Joan Tartera, i la creació d’un tòtem, tal com altres Caus catalans ja tenen, a més de molta música i un sopar popular.

Si una cosa satisfà especialment els caps i quel.les és saber que, la festa dels 50 anys del Cau, la protagonitzaran la gent i les entitats de Tiana:

 

Un darrer acte simbòlic tancarà la festa: acompanyats pels Bandabòlit, tots plegats passaran del passat al present del Cau. Així, de la Catequística es traslladaran al Parc del Dr Mascaró, un altre espai plenament “cauenc”. Allà, un espectacle de foc del Trempera Nostramu i més música -fins les 5h del matí- acabaran de celebrar aquest mig centenari del Cau de Tiana. El futur els espera, d’aquí a pocs mesos, a un espai emblemàtic de Tiana: Cals Frares…

El Cau remarca que els tiquets pels àpats de la festa ja es poden comprar als comerços del poble. Comprant-ne més d’1, fan descompte.