A Tiana ja es pot dinar de restaurant i emportar-se el que ens sobri en un envàs facilitat pel propi establiment. A partir d’aquest dimecres també podrem comprar aliments a les botigues del poble i endur-nos-els a casa en carmanyoles, si són frescos, o en cistells. I és que acaba de començar una campanya, promoguda per la regidoria de Medi Ambient i la fundació Rezero, que promociona el consum sostenible i de proximitat.
La campanya té com a doble objectiu anar acabant amb les bosses de plàstic d’un sol ús al comerç de Tiana. Alhora, per tal que el menjar que sobra no es llenci, facilitar que la gent pugui endur-se allò que no s’ha acabat de menjar quan va al restaurant. Elena Díez, coordinadora de projectes de Rezero, explica que un altre dels missatges importants de la campanya és mostrar que a Tiana mateix es pot comprar de forma responsable:
Aquest dimecres s’ha fet el repartiment de carmanyoles i cistells als restaurants i botigues de la vila. Gairebé tots s’ha sumat a la iniciativa, que financia Medi Ambient. Els cistells els lliuraran alguns dels comerços a canvi d’una petita fiança de 5 euros, que es tornarà al moment de retornar el cistell. És el cas de l’Espai Ecològic. La seva propietària, la Yeho Gel, està totalment d’acord amb aquesta campanya:
La Yeho creu que és important que els clients retornin els cistells de vímet de la campanya a les botigues, per tal que sempre n’hi hagi de disponibles:
Altres botigues, com el sindicat, ha triat oferir carmanyoles de plàstic a clients i clientes.
El seu titular, en Josep Rosés, té ganes de sumar-se a la iniciativa per tal que disminueixi el consum de bosses de plàstic:
Als restaurants s’han repartit carmanyoles compostables d’un sol ús. L’Ester Sicras, copropietària del restaurant Can Roca, explica que la iniciativa facilitarà que encara més gent es pugui endur a casa el menjar que els ha sobrat:
Rezero ja ha implantat aquesta campanya de prevenció de residus i de foment del consum responsable a una vintena de municipis catalans.