Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CiU defensa un programa “realista” i “pensat per a les persones”

És programa “concret, amb propostes reals i hem anat al moll de l’os de cada una de les qüestions”, assegura la candidata de CiU, Olga Rué.

 

El programa de  Convergència i Unió (CiU) parteix de quatre eixos principals: l’àrea de serveis generals, seveis a les persones, territori i sostenibilitat i promoció econòmica. La número u de CiU, Olga Rué, comenta que ells volen passar de “governar per les persones a governar amb les persones”, la persona és l’eix fonamental”. Des del partit volen que les persones formin part de la proposta “fent factible que tot funcioni”.

CiU vol recuperar l’esperit de Vila de Tiana. Volen sistemes de comunicació instantanis per ser més eficaços i comunicar-se ràpidament amb la ciutadania. Promoure els processos de participació és un dels punts  principals del programa, per exemple amb el projecte Retrobem-nos. Rué explica que des del partit tenen idees però, que primer, s’ha d’”escoltar” als veïns, comerços i tècnics de l’Ajuntament.

Un altre dels objectius bàsics és la transparència per “garantir que els serveis municipals són nets”. Olga Rué explica que creu que falta una visió de conjunt de les entitats. Per aquesta raó proposen crear el coordinador d’entitats, una persona que estigui en contacte dia a dia amb aquestes i ofereixi solucions.

 

Des de Convergència i Unió també proposen un pla d’acció municipal, que és el que marca la planificació del mandat anual. Olga Rué explica per què creu que és millor fer-lo cada any.

 

El partit també vol promocionar la cultura fent un “concurs de pintura jove” cada dos anys. Volen “situar Tiana en el mapa de Catalunya”. La líder assegura que el municipi té coses “molt bones” com el tema de vins i bodegues o el tema cultural. Considera que una promoció ben feta pot fer que Tiana sigui un poble atractiu perquè la gent vingui al municipi a passar el dia.

Finalment, en el programa parlen de la independència,la candidata assegura que li donen la rellevància que li pertoca.Comenta que són dos temes a part. En primer lloc creu que el 24 de maig són unes eleccions municipals i, per tant, de proximitat. Però sense deixar de banda que “les municipals són un pas necessari, impressindible i preparatori del 27-S”.

En els propers dies es podrà consultar el programa electoral del partit a través del seu lloc web. I a finals d’aquesta setmana, els tianencs rebran el programa a casa a través d’un tríptic “sostenible”.

A una setmana i mitja abans de les eleccions, els de Convergència i Unió han organitzat diversos actes. El primer serà dissabte 16 amb un vermut en els jardins del Lola Anglada. El partit respondrà a les preguntes que tinguin els veïns de Tiana. A la tarda, la número u participarà al debat electoral, organitzat per la Ràdio Local Tiana, que serà a les sis de la tarda a la Sala Albéniz.

 

Presentació programa i llista electoral

Convergència i Unió va presentar el programa i la llista electoral el passat dijous 7 de maig. L’alcaldable, Olga Rué, va presentar els eslògans de campanya que són: “Amb tu fem camí” i “una altra manera de fer”. La número u va comentar que el programa electoral l’havien fet després de parlar i escoltar a les entitats del municipi. Escoltar, pensar, organitzar i executar és l’equema que els de CiU haurien utilitzat per tal d’el·laborar el programa electoral. La candidata va explicar els eixos principals del programa i va presentar la llista en un escenari amb molta vivesa gràcies a les flors. L’alcaldable de CiU vol donar color a Tiana. Pel que fa la llista del partit, destaca com a número u Olga Rué, la segueix Joan Cañada, Joan Graupera i Josep Maria Galceran, l’exalcalde de Tiana.