Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Clam pel referèndum a l’ofrena floral feta a Tiana

L’ofrena floral a Rafael de Casanova, que s’ha fet a Tiana aquest matí amb motiu de la Diada, s’ha convertit en un clam perquè el referèndum sobre la independència sigui aviat una realitat. En aquest sentit s’han pronunciat els representants de cinc dels sis partits amb representació municipal (PSC, PDC, Junts, ERC, i CUP), tots membres del Pacte Local pel Dret a Decidir.

La celebració de la Diada a Tiana ha començat amb el tradicional esmorzar a la Font del Ronyó. Després, a les 10h ha estat el moment de la hissada de l’estelada a la rotonda del passeig Vilesa, després que la coral interpretés diversos cants. Igual que l’any passat, al voltant de la rotonda s’hi ha fet una ballada de sardanes.

Retirada d’una estelada

Una hora més tard ha estat el moment de l’ofrena floral al monument a Rafael de Casanova. Just abans de començar, hi ha hagut un moment tens quan la portaveu del grup municipal del PSC, Núria Blasco, ha considerat que calia retirar l’estelada que des de primera hora del matí havien col.locat, en aquell mateix punt, Òmnium i l’ANC. Blasco ha considerat que a l’acte institucional que anava a començar calia posar una senyera, per tal de representar totes les forces polítiques i no sols les independentistes.

Xus Figueres, el delegat de l’ANC i Òmnium col.locar l’estelada, ha expressat a La Local el seu malestar i el de les dues entitats independentistes per aquesta decisió de la regidora socialista.

Clam pel referèndum

Un cop feta l’ofrena floral, el representant de l’ANC a Tiana, Jordi Millán, ha llegit un manifest al qual ha seguit el cant dels Segadors de totes les persones presents.

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha afirmat que un referèndum aconseguiria desbloquejar la situació que pateixen ara institucions com l’Ajuntament de Tiana:

 

Àlex Rosa, regidor de la CUP, ha remarcat que, ara ja, cal un referèndum però convocat “de forma unilateral”:

 

Per la seva banda, el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha remarcat que “afortunadament” l’ampla majoria de la representació municipal és independentista. Ha criticat, a més, l’actitud de l’actual Govern espanyol davant de l’anhel d’un referèndum a Catalunya:

 

Olga Rué ha animat tothom a sortir al carrer, aquesta tarda a la manifestació unitària de la Diada. La portaveu del Partit dels Demòcrates s’ha lamentat que el diàleg amb el Govern espanyol està exhaurit “de fa molt de temps” per la qual cosa, ha dit, cal actuar unilateralment:

 

El portaveu municipal d’Esquerra Republicana, Ricard Fabra, ha criticat que el Govern epanyol utilitzi la via judicial per incriminar els qui demanen un referèndum des de les entitats o partits polítics als quals pertanyen:

 

Absència del Partit Popular

Ni el regidor del PP, Diego Parra, ni cap altre representat d’aquest partit han volgut ser presents als actes institucionals de la Diada al poble ja que, segons han explicat en un comunicat, “l’Ajuntament ha decidit, un any més, deixar l’acte en mans del Pacte i anunciar-lo com un acte unitari, quan això és totalment fals” asseguren els populars.

Al mateix comunicat, demanen a tots els sectors socials i polítics “abandonar el camí de la radicalitat i la ruptura per caminar junts” -demana el PP- “en la construcció d’una Catalunya capdavantera de tots i per a tots”.