Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les classes particulars de franc del “profe” Alberto

La Rosi Basanta, exprofessora però encara amb la vocació a les venes, va pensar en crear un espai on nois i noies de famílies de Tiana amb dificultats econòmiques o socials poguessin anar un cop per setmana per rebre una classe particular gratuïta. Va oferir a l’Alberto -o “el profe” Alberto, tal com l’anomenaven els seus antics alumnes- participar en aquest voluntariat com a professor particular. Ell va acceptar:

 

Per tant, cap a finals d’octubre van començar a fer les classes particulars a la Catequística, tot i que no són unes classes convencionals: l’Alberto va començar sent professor de Secundària però, poc a poc, es va anar decantant cap a l’orientació escolar, fins que va acabar combinant les dues coses. Per aquest motiu, les seves classes no són només lectives sinó que també funcionen com a espai on l’alumnat es veu recolzat emocionalment:

 

Ara mateix, són dues les alumnes que van gairebé cada setmana: la Carlota, que cursa cinquè de Primària, i la Carla, que ja està a segon de Batxillerat. Tant la Rosi com l’Alberto esperen que el gruix de l’alumnat s’ampliï i puguin acabar formant un grup d’estudi més gran, ja que el seu objectiu és ajudar el màxim de famílies possible.

El testimoni de la Carla

Quan a finals d’octubre van començar les classes particulars, la Carla va arribar amb una noticia bomba: l’11 de novembre havia de lliurar el seu Treball de Recerca i gairebé no tenia res desenvolupat. Ella volia fer-lo sobre l’ètnia gitana però no tenia contactes per fer la part pràctica. El seu tutor del treball insistia que canviés de tema però ella volia fer-lo sobre allò. Quan va plantejar-li aquest problema a l’Alberto, ell es va sorprendre per la casualitat, ja que tenia els contactes que ella necessitava. Gràcies a això, la Carla va poder tirar endavant el Treball de Recerca i finalment ha acabat traient un 9.

La Carla ha vingut a la classe d’aquest dimecres amb aquesta bona notícia, que tant la Rosi com l’Alberto han celebrat amb gran alegria. Per aquest motiu, la sessió ha sigut una mica especial: més que una classe, ha estat una conversa entre ella i l’Alberto. Han parlat del present però, sobretot, ho han fet del futur universitari i professional que espera a la Carla.