Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Com celebraran les tianenques el Dia Internacional de la Dona?

Demà és 8 de març i es celebra el Dia Internacional de la Dona. Com cada any, es faran actes per visibilitzar i conscienciar sobre la situació actual de la dona i ajudar a millorar-la. Aquest any, però, hi haurà un macro acte del qual ja s’ha parlat molt en les tertúlies: la vaga feminista.

La vaga, convocada per la Comissió 8M, té el suport de més de 300 entitats i col·lectius. Els sindicats han donat suport a la vaga de manera diferent: mentre que CNT, CGT, COS o la Intersindical Alternativa de Catalunya proposen una vaga de 24 hores; els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han proposat una aturada de dues hores per torn. La majoria de partits polítics hi estan d’acord, excepte Ciutadans i el Partit Popular, que l’acusen de partidista.

L’objectiu de la vaga és poder visualitzar com, sense la feina de les dones, el món s’atura, mentre reivindiquen el dret a la igualtat de la dona en tots els àmbits de la vida. Per exemple, una reivindicació de la qual s’ha parlat molt és la bretxa salarial entre homes i dones.

Davant d’aquesta vaga i de la manifestació que està convocada a dos quarts de set a Barcelona, a Passeig de Gràcia, La Local ha sortit al carrer per preguntar a les tianenques què faran demà: faran vaga, aniran a la manifestació o treballaran?

Les respostes han sigut variades. Per exemple, tres dones han explicat que elles no podran fer vaga perquè són autònomes i no s’ho poden permetre. Tot i així, totes estan molt sensibilitzades amb el tema. Dues d’elles es plantegen anar a la manifestació que es farà al centre de Barcelona:

 

La tercera afegeix que la seva filla, que és mestre, sí que farà vaga:

 

En aquesta línia, l’Àgata també és mestre i a ella l’han deixat escollir si fer vaga o no. Ella en farà una de 24 hores:

 

La Daisy, que treballa en una entitat tutelar, també farà vaga durant tot el dia:

 

Per la seva banda, la Laura treballa a l’Hospital Quirón i ella ha escollit l’opció de fer dues hores de vaga durant el seu torn:

 

La Montse, en canvi, treballa a l’Administració Pública i tot i que els han donat la opció de fer vaga, no la farà. Tot i així està d’acord amb les idees que es reivindiquen:

 

Una altra dona diu que tampoc farà vaga i que ella farà vida normal. Creu que no servirà per a res el que es farà demà:

 

La Coral explica que ella només treballa una estona, pels matins, però que tot i així no farà vaga. La Carolina, per la seva banda, no treballa ni tampoc anirà a la manifestació:

 

La Jesusa, en canvi, anirà a dues manifestacions, una pel matí a Cornellà i l’altre la que està convocada al centre de Barcelona. La Teresa, però, encara s’està plantejant si anar-hi o no:

 

Una altra dona explica que no està treballant, però que està molt d’acord amb la reivindicació i segurament sí que anirà a la manifestació:

 

Per últim, una altra dona explica que ella està de baixa, però que aprofitarà per fer vaga de feines de casa:

 

Aquí, a Tiana, es celebrarà el Dia Internacional de la Dona amb un acte institucional a Can Riera, a dos quarts de vuit del vespre. Es llegirà el manifest amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Dansa.