Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Comença el pla d’obertura progressiva

Aquest dilluns 23 de novembre es dóna el tret de sortida a l’obertura progressiva de les activitats a Catalunya. La Generalitat ha preparat un aixecament progressiu de les mesures que ara mateix estan en vigor per fer front a la segona onada de la Covid-19.

Aquest aixecament es farà de manera gradual a través de quatre trams. El pas d’una fase a una altra es farà efectiu tenint en compte dos indicadors fonamentals: la Rt (taxa de contagis) i els nous ingressos en planta d’hospitalització convencional.

Com estàvem fins ara?

A partir d’aquest dilluns s’inicia el tram 1 d’aquesta obertura progressiva. Però quina és la situació de partida?

Quines mesures entren en vigor?

El més destacat del primer tram del pla d’obertura progressiva és la posada en marxa de l’hosteleria i la restauració després del seu tancament el passat 16 d’octubre. Durant aquest període només han pogut obrir per servir menjar per emportar-se i a domicili. Ara, podran obrir tant les terrasses com els interiors, però amb limitacions.

També es destaca l’obertura de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts i de les instal·lacions esportives, ambdues coses també amb limitacions.

I després?

Està previst que cada etapa tingui una durada de 15 dies. Un cop arribat a aquest punt i si els dos indicadors fonamentals mencionats anteriorment són positius, es passarà a la següent. Durant el segon tram del pla d’obertura el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal.

Amb l’arribada del tercer tram s’ampliarà el nombre màxim de persones que es poden reunir de 6 a 10 i ja no hi haurà restriccions de mobilitat el cap de setmana ni per sortir ni entrar de Catalunya.

La quarta i última etapa recuperarà la presencialitat de les classes universitàries i de totes les extraescolars i activitats d’educació en el lleure.

El confinament nocturn de deu de la nit a sis del matí es mantindrà durant totes les fases.