Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Comença la jornada intensiva a les escoles públiques de Tiana

Des d’avui dilluns i fins a l’últim dia d’aquest curs escolar, el 19 de juny, les dues escoles de Primària del poble, Tiziana i Lola Anglada, faran jornada intensiva. Avui, per tant, ha estat el primer dia d’aquest horari reduït; els infants que no dinen a l’escola n’han sortit a tres quarts d’una i ja no hi tornaran per la tarda. Aquells infants que s’hi queden a dinar han sortit, després de dinar i jugar una estona a l’escola, a un quart de 4 de la tarda.

Tot i que ja fa anys que es fa horari intensiu a final de curs, el tema sempre desperta controvèrsia i diversitat d’opinions entre mares i pares:

 

La implantació de l’horari intensiu a les escoles de Primària les 3 darreres setmanes del curs ha estat una antiga reivindicació que va iniciar el professorat. Es va posar en pràctica ja fa uns anys a Catalunya i s’ha acabat implementant amb normalitat fins avui. Meritxell Pujol, mestra de Primària, creu que és un horari que beneficia molt especialment els alumnes:

 

 

Darrerament, però, han estat les pròpies famílies les que, cada cop en un nombre més gran, estan demanant a la Generalitat que es faci horari intensiu tot el curs, tal com es fa a totes les escoles de diverses comunitats autònomes de l’Estat espanyol. A Catalunya, de forma experimental, sis escoles del Baix Llobregat i del Baix Empordà, ja l’han començat a aplicar aquest curs. Així ho van demanar al Departament d’Ensenyament.

De moment, però, a Tiana no sembla que hagi d’arribar aviat aquesta mesura per tot el curs. Per això, les famílies  assumeixen l’horari escurçat dels infants com poden: demanant a la família o els amics que recullin els alumnes o, també, pagant hores extra després d’un quart de 4. Un servei, per cert, que algunes escoles públiques d’altres municipis no cobren apart del servei de menjador.