Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vivendes buides i cotxes mal tancats, llocs on augmenten els robatoris a l’estiu

L’agost és el mes de les vacances per antonomàsia. També la majoria de tianencs i tianenques, com gairebé tots els catalans, tria aquest mes per fer les seves vacances d’estiu. Per això els Mossos d’Esquadra alerten sobre els perills d’aquestes dates, en què moltes vivendes queden buides uns dies, i donen els següents consells de seguretat:

 

La Policia no només es fixa en aquests punts: també cal, per exemple, posar les alarmes de casa encara que estiguem dins, ja que aquestes èpoques de calor les finestres estan obertes. Recomanen, també, tancar amb clau en sortir, ja que els lladres aprofiten qualsevol moment per actuar i només tancar de cop no serveix per evitar robatoris:

 

Un altre dels consells per aquestes vacances és també avisar la Policia Local, així com posar especial atenció als pàrquings propis:

 

Si tot i aplicar aquests consells es descobreix que han entrat a robar, el consell és no tocar res, per mantenir, així, l’escenari en les mateixes condicions en què es troba, tal com expliquen els Mossos d’Esquadra

 

Les platges, un altre punt a tenir en consideració

Avui en dia és molt habitual anar a poblacions de costa a passar les vacances. Són llocs on també cal extremar la precaució, tant si es va a la platja a Montgat o una de ben llunyana de poble. El primer que cal tenir present és on queden els nostres objectes personals mentre ens anem a banyar. Els Mossos ho tenen ben clar:

 

També cal vigilar els vehicles si hem aparcat prop de la platja. Es recomana no deixar-ne els vidre oberts, encara que sigui una mica per ventilar, i fer els mínims moviments possibles de bosses a la zona de la platja, ja que sempre ens poden estar vigilant:

 

Els consells de seguretat els podeu trobar també en aquest tríptic.