Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Conte contat, conte acabat

Aquest dijous s’ha tancat el cicle Àvies de conte. Durant quatre setmanes, diferents àvies han explicat contes tradicionals com Els tres porquets o La rateta que escombrava l’escaleta als nens que s’apropaven a aquesta activitat. Només una de les quatre sessions programades es va haver de suspendre per problemes de salut de la Concepció Carreras.

Fins la última sessió, totes s’havien fet a la Biblioteca Can Baratau. Tot i així, el tancament s’ha fet a la Llar de Persones Grans i l’encarregada de fer de contacontes ha estat Carme Cussó, presentadora de L’Envelat a Ràdio Tiana. El conte escollit per aquesta ocasió ha estat La caputxeta vermella i una trentena de nens han assistit a escoltar-lo. Un moment que, segons la Carme, ha tingut un significat molt especial per ella.

 

Per explicar el conte, la Carme ha preparat una escenificació senzilla i ha utilitzat diferents disfresses. Precisament, aquesta manera peculiar i divertida d’explicar els contes que tenen les àvies és el que ha animat a una de les mares, Tania Tomás, a portar la seva filla perquè escoltés la història de La caputxeta vermella.

 

Després del conte, els nens han pogut menjar xocolata calenta i, fins i tot, han obert una pinyata. Amb aquest petit joc s’ha tancat un cicle que pretenia fomentar els vincles intergeneracionals entre la gent gran i els nens i que, pel que sembla, ho ha aconseguit.