Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Continua baixant l’atur a Tiana

L’atur ha tornat a baixar a Tiana i al Maresme. Dels 30 municipis de la comarca, en 18 s’ha reduït el nombre de desocupats. Entre aquestes poblacions hi trobem Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Premià de Dalt o Mataró.

En aquests moments la taxa d’atur de Tiana, segons el Consell Comarcal del Maresme, és inferior al 10%, molt per sota de la mitjana catalana i espanyola. Respecte el mes de gener, durant el mes de febrer hi  ha hagut 3 persones menys buscant feina: dels 423 aturats ara n’hi ha 420. A la comarca aquesta xifra supera el 17%: hi ha gairebé 40.000 persones aturades al Maresme. Aquestes dades signifiquen el primer descens, en un mes de febrer, des de l’any 2008. Entre els homes hi ha hagut un descens mensual més significatiu (0,71%) que en el cas de les dones (0,18%).

A la comarca, el descens mensual de l’atur s’ha concentrat entre els grups d’edat  de 30 a 44 anys i en el de 45 i més. Aquest darrer és el que concentra un percentatge de persones sense feina més elevat (del 22,9%). A més, és l’únic grup d’edat en el qual, si es fa un anàlisi anual, es detecta un increment de la desocupació (1,49%).

Per sectors, el descens de l’atur es concentra a la construcció (-92), als serveis (-67) i a la indústria (-58). En canvi, augmenta a l’agricultura (+23) i al Col.lectiu de persones sense ocupació anterior (+18).

 

Consulta les dades actuals de l’atur al Maresme

Report d’atur del Consell Comarcal del Maresme