Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Convergència denuncia de nou, al ple, l’excés de velocitat al centre del poble

La mobilitat i seguretat de les persones als carrers adjacents a la carretera, especialment al punt del doble revolt, segueix amoïnant el grup municipal de Convergència-Demòcrates. Per això, aquest dimarts han presentat una nova pregunta al ple adreçada a la regidora de Via Pública i Urbanisme, Núria Garcia. Li han demanat que expliqui quants mesuradors de velocitat es van col.locar a Tiana, en quins punts, i quant de temps han estat instal.lats. També han demanat quins són els resultats registrats per aquests mesuradors, que es diuen aforaments, i sobre quins vehicles s’ha fet. Joan Cañada, regidor de Convergència-Demòcrates:

 

En anteriors plens municipals aquest mateix grup municipal ha presentat iniciatives en què expressa preocupació per la -segons ells- excessiva velocitat a la qual passen els vehicles per trams del Passeig Vilesa. També van demanar, al ple del passat mes de març, que l’Ajuntament fes públic a quina velocitat indiquen els mesuradors instal.lats que hi passen els cotxes.

Malgrat tot això, el grup municipal convergent assegura que no han rebut “cap resposta satisfactòria” per part de l’equip de govern. Al contrari, diuen, se’ls han donat “només evasives”.

Al ple, Núria Garcia ha contestat a Convergència que quan estiguin aquests resultats es donaran a conèixer a tota la ciutadania, tal com ja han dit reiteradament.

 

La regidora d’Urbanisme ha dit també que el tema de la velocitat dels vehicles al centre s’ha “banalitzat” i que el resultat de l’estudi de suport a la mobilitat el donarà molt aviat Doymo, l’empresa que l’ha fet. Ha afegit que segurament sorprendran alguns dels resultats però que no volen fer-los públics en petit comitè a un grup municipal. En resposta a això, Joan Cañada ha tornat a dir que l’equip de govern els ha mentit sobre aquest tema:

 

Cañada assenyala, a més, que temen que el tipus d’aforament que es va instal.lar a Tiana no mesura la velocitat vehicle per vehicle sinó que fa una mitjana de tots el que passen pel punt mesurat.

Convergència-Demòcrates creu que si es posa càmeres als trams de la carretera on hi ha excés de velocitat, es podria saber exactament quins vehicles infringeixen la llei, amb la qual cosa seria més fàcil sancionar-los.

Joan Cañada  ha explicat que, per a ells, hi ha dos trams de la carretera on els cotxes corren massa: entre el Casal i la farmàcia de baix, d’una banda, i entre el carrer Pau Giralt i l’escola Lola Anglada, d’una altra. Finalmet, Convergència ha assenyalat que seguiran demanant aquesta informació que l’equip de govern, asseguren, no els vol donar.