Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Coordinació diària i PCR

L’Àrea Bàsica de Salut de Montgat i Tiana ha tingut 107 casos positius de Covid-19 durant els darrers 7 dies, segons recull l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). La setmana passada en van ser 53. Això vol dir que en una setmana se n’han sumat 54.

Davant d’aquesta situació, el Comitè de Crisi de la Covid-19, que es va formar durant el mes de juliol per coordinar les actuacions municipals en relació amb el desenvolupament de la pandèmia, ha passat a reunir-se diàriament i ja ha aprovat diverses mesures, sobretot relacionades amb les activitats escolars i extraescolars.

La primera actuació s’ha fet a l’Institut de Tiana. Segons recull el portal Escola Segura, durant els darrers 10 dies s’hi han detectat 3 positius. Des del consistori expliquen que s’han fet PCR i la infermera escolar ha treballat en coordinació amb el Servei de Vigilància Epidemiològica per estudiar la situació. L’Ajuntament explica que s’ha conclòs que no hi ha motius de risc com per tancar el centre educatiu i suspendre’n l’activitat.

La segona actuació ha tingut lloc a l’Escola Lola Anglada. Segons recull el portal Escola Segura, actualment hi ha un grup confinat per un cas positiu: 18 alumnes i 1 docent. Aquí també s’han fet PCR i s’ha treballat en coordinació amb Badalona Serveis Assistencials (BSA) per fer seguiment de casos sospitosos.

La tercera actuació s’ha fet al CCE Tiana. Segons informa l’Ajuntament, s’ha fet un cribratge de PCR entre 29 jugadors del club de futbol i, igual que en el cas anterior, també es treballa en coordinació amb BSA.

Per últim, el consistori informa que la infermera escolar està programant reunions amb les entitats que organitzen activitats extraescolars per informar-los de la necessitat de seguir el protocol en cas de detectar un cas sospitós de Covid-19 i resoldre dubtes de com actuar.

Des de l’inici de la pandèmia, a Tiana s’han registrat 278 casos positius i 1.779 casos sospitosos de Covid-19.