Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cultura a domicili

No poder anar a la biblioteca ja no és excusa. I és que, des d’ara, aquelles persones que, per impediment físic o logístic, no puguin anar-hi per agafar qualsevol dels materials disponibles, els rebran a casa. Tan sols fa falta ser de la Creu Roja i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

La idea es fa efectiva gràcies a un acord de la Creu Roja Montgat-Tiana i de Can Baratau, així com d’altres biblioteques de la zona. Marta Quer, una de les directores de la biblioteca de Tiana i Hassina Ahmed, coordinadora de la Creu Roja Montgat-Tiana, en parlen:

 

El futur usuari es pot donar d’alta tant de la biblioteca com de la Creu Roja. Per poder ser membre d’alguna de les dues entitats cal fer un seguit de procediments que la Hassina ens explica:

 

Tot i que ja existeix l’enllaç intern entre biblioteques (és a dir, la possibilitat de obtenir qualsevol document de les biblioteques que formin part de la xarxa), pertànyer tant a la Creu Roja com a la biblioteca no és sinònim de ser beneficiari d’aquest préstec a domicili. I és que són els Serveis Socials municipals els que determinen qui gaudeix d’aquest avantatge. Marta Quer:

 

El paper de la biblioteca és preparar el material que es deixarà en préstec, en funció de la demanda i els gustos de l’usuari. També es poden demanar les darreres adquisicions de Can Baratau:

 

Cada préstec té una limitació de 30 documents i ja està esperant el seu primer usuari.