Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Delfina Corzo rep la medalla com a persona centenària de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament de Tiana i la llar de les persones grans ha fet un reconeixement a Delfina Corzo, la tianenca que ha arribat al centenari. Aquesta dona del carrer de la Vinyeta ha estat rodejada de tots els seus familiars que han volgut estar amb l’avia de la família en un moment tan especial.

Aquest homenatge es tracta d’una medalla commemorativa, personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari. L’acte de lliurament es fa coincidir, en la mesura del possible, amb la data de l’aniversari. Per altra part l’Ajuntament també li va lliurar una placa commemorativa.

IMG_0102

El lliurament de la medalla l’han fet a casa de la Delfina i ha comptat amb la participació del president de la llar de les persones grans, Frederic Corominas, l’alcaldessa de Tiana Esther Pujol i Laia Bonet tècnica del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

IMG_0100

La Generalitat fa aquest reconeixement a qui ho sol·liciti

L’any passat 342 persones d’arreu de Catalunya van rebre la Medalla Centenària que lliura el Departament de Benestar Social i Família. Amb la finalitat de retre un homenatge a la gent gran, el Departament de Benestar Social i Família lliura la Medalla Centenària a totes les persones residents a Catalunya que han fet cent anys i la sol·liciten. Durant aquest 2014 una vintena de persones ja han rebut aquest reconeixement.

L’any passat la Generalitat va fer entrega de la Medalla Centenària a 342 persones arreu del país, 72 homes i 270 dones. La majoria es van lliurar a la província de Barcelona, concretament a 187 dones i 45 homes. A les comarques de Girona, 24 dones i 8 homes van rebre aquest homenatge; a Tarragona 23 dones i 8 homes; a Lleida 21 dones i 8 homes, i a les Terres de l’Ebre 15 dones i 3 homes.

Des de 1998, el programa d’homenatge a les persones centenàries ha entregat més de 3.200 medalles. Una xifra que ha anat creixent, en part, per l’augment de la longevitat de la població. En els darrers anys, per exemple, s’ha passat de 252 medalles l’any 2009 a 342 medalles l’any 2013.