Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Quatre Tombs

Un any més cavalls i carros han tornat a sortir al carrer. 45 cavalls, 9 carros i 5 rucs han fet una passada de Sant Antoni adaptada a la crisi i que potencia els carruatges del poble i els que mostren el passat de la Tiana agrícola.

L’annèctoda d’aquest any l’ha protagonitzat mossèn Joan Ballús. A un quart d’una estava tot a punt per la benedicció, però el rector tenia missa de 12 i un bateig. La benedicció s’ha endarrerit ben bé una hora i els cavalls han fet quatre tombs.

 

Els Tres Tombs de Tiana han deixat enrere aquelles passades amb centenars de carruatges portats de fora, perquè valien molts diners i perquè la crisi ha fet que la festa de Sant Antoni s’estrenyi també el cinturó.  A la passada hi havia l’ase Macaret estirant un carro de verdures i darrere seu, la gàbia d’aviram que participa cada any. El secretari de la recentment creada ‘Associació Tres Tombs, Santi Escolies, destaca que el més interessant d’ara és veure els carros que feien servir els pagesos del poble.

 

 

La coincidència amb el carnestoltes ha fet baixar una mica el públic que cada any omple els carrers del centre segons els organitzadors.

 

La passada la tanca cada any l’antic carro de les escombraries restaurat. Només surt pels Tres Tombs de Tiana, però ara l’associació vol mirar de portar-lo a les festes de Sant Antoni d’altres pobles. Entre els participants d’aquest any hi havia l’hípica Tiana, la de Sant Fost i carros de can Clapés, a més de diversos genets de deferents pobles.