Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Desenes de persones donen suport al tianenc Franz Estartús durant el seu judici

Una seixantena de persones dóna suport, aquest dilluns als afores de la Ciutat de la Justícia, al jove tianenc Franz Estartús. Ell i el també estudiant Adrià són jutjats des d’avui després que el maig del 2014 els van detenir durant una manifestació contra el desallotjament que s’havia fet del centre social okupat Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. A més d’ells, aquella nit i els dies següents van ser detingudes 82 persones més arran d’aquells fets.

La Fiscalia demana per a en Franz i l’Adrià 3 anys i mig de presó per cadascun. Els acusa dels delictes de desordre públic i atemptat contra l’autoritat. La defensa en demana l’absolució.

Mar Estartús, germana d’en Franz i una de les integrants de la plataforma “Absolució Franz i Adrià”, creu que aquest és un judici “eminentment polític”:

 

Fa més de 3 anys que aquesta plataforma ciutadana porta a terme una campanya per demanar que tots dos joves, estudiants universitaris, siguin absolts. Ara per ara, hi ha hagut sentències diverses entre les desenes de persones que van ser detingudes, a més d’en Franz i l’Adrià, aquells dies:

 

Més de tres anys esperant el judici

La plataforma de suport al dos nois ha fet públic un comunicat en què critica que tots dos joves han hagut d’esperar més de 3 anys fins a ser jutjats. També hi diuen que “esperem que la justícia faci honor al seu nom i davant de les demandes de presó per alteració de l’ordre públic, absolgui avui els nostres companys i alliberi el company actualment empresonat” També han remarcat que “no s’empresona ningú per desnonar famílies, ni per buidar la caixa de les pensions, ni per malversar fons públics, sinó que sembla que es vulgui empresonar aquelles que ens veiem capaces de mostrar tot el rebuig a aquestes injustícies”, conclou el comunicat.

A Tiana s’han fet diversos actes en suport a en Franz i l’Adrià. La més multitudinària es va fer el febrer del 2016, al parc de l’Antic Camp de Futbol.