Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dones poetes de la Maresma: 120 anys de poesia en femení

Març és el mes de la dona i de la poesia. Una combinació que es pot trobar a Dones poetes de la Maresma, un volum publicat per Voliana aquest mateix mes i a cura de l’Emília Illamola i la Queralt Morros.

Les dues tenen vincles maresmencs, sigui de naixement o d’arrelament posterior, i formen part del món poètic de la comarca. A més, ambdues ja havien publicat per la seva banda dos reculls de poesia del Maresme, Les rieres del vers i Els poetes del Maresme, tal com explica la Queralt:

 

Dos projectes que van confluir al recital “Dones poetes de la Maresma”, origen del llibre homònim que vindria després. Ho explica l’Emilia:

 

Un currículum que ha permès que, entre les dues, hagin aconseguit recollir un total de 107 poetes vinculades amb el Maresme. El projecte, que es va iniciar a l’estiu de 2019, ha comportat prop de dos anys de recerca i engloba gairebé 120 anys d’història maresmenca:

 

Entre les 107 poetes s’inclouen dues de Tiana: la Primitiva Reverter i l’Esperança Folguera:

 

“Dones poetes de la Maresma” vol ser una publicació divulgativa que explica el passat, el present i el futur de la poesia feta per dones a la comarca, alhora que fa sentir la veu de les dones que han publicat poesia en català entre 1901 i 2020:

 

Per aconseguir-ho, el volum està estructurat en dues parts, la primera formada per catorze entrevistes a poetes excepcionals que ha donat la Maresma i, la segona, amb el gruix de poetes restants ordenades per dècades i encapçalades per una cronologia d’esdeveniments globals i comarcals.