Després de dos anys condicionat per la pandèmia, el Tiana Antica recupera aquest 2022 el seu format tradicional: dos caps de setmana, quatre concerts i diferents emplaçaments que aproparan la música antiga al públic tianenc. En Llorenç Blasi, de Visigòdia, diu que que serà un festival “amb tots els ets i uts”:
La inauguració del festival es farà el dissabte 28 de maig a la Pedrera de Can Reon, un nou espai de Tiana que es va inaugurar el passat 13 de maig i que vol esdevenir un nou epicentre cultural de l’àrea metropolitana que compti amb concerts, dansa, teatre i exposicions d’art:
El concert inaugural començarà a les sis de la tarda i estarà protagonitzat pel grup de ministrers “Vents d’Helvetia”, que interpretaran cançons i danses renaixentistes d’origen popular. De fet, els dos concerts del primer cap de setmana estaran centrats en la música del Renaixement:
Així doncs, el diumenge 29 de maig, a les set de la tarda, serà el torn del duet “Alla Viola”, que ens introduirà al món de la frottola, un tipus de cançó italiana del Cinquecento. En aquest cas, l’emplaçament serà Can Riera:
El segon cap de setmana es viatjarà des del Renaixement fins al Barroc i la música antiga. Aquest cop, l’escenari per ambdós concerts serà la Sala Albéniz. El dissabte 4 de juny, a les set de la tarda, actuarà l’Ensamble Moxos, un conjunt de la localitat de Sant Ignacio de Moxos, a Bolívia, que barrejarà elements europeus i nadius:
El diumenge 5 de juny, a les set de la tarda, s’acabarà amb una barreja de concert i teatre de la mà de Babulina Teatre, que interpretaran el programa de música medieval “El llibre de Marguerite”:
Aquesta ja serà la vint-i-dosena edició del Tiana Antica. Visigòdia porta més de dues dècades de festival apostant per la música antiga i per propostes innovadores com les que es podran veure enguany. En Llorenç Blasi explica com s’ho fan per trobar aquests projectes, molts d’ells nascuts en el terreny de la recerca i la investigació:
El festival comptarà, un any més, amb un servei per a les persones amb diversitat visual, que consisteix en la descoberta tàctil dels instruments, tal com explica Blasi:
Tampoc faltarà un clàssic del Tiana Antiga, el visigodí, el dolç elaborat pel forn i pastisseria Aixelà. Per consultar el programa complet i comprar les entrades, que estan a un preu de 15 euros, podeu visitar la pàgina web de Visigòdia.