Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dues mocions al ple pensant en persones amb discapacitats

Dues de les mocions que aquest vespre s’han presentat al ple municipal fan focus en les necessitats de persones amb alguna discapacitat. Una d’elles l’ha presentat el PDCat i proposava que les persones amb discapacitat sensorial no siguin discriminades, com actualment, en matèria matrimonial i davant de certs drets com el vot. Ha estat aprovada per unanimitat.

La segona no ha prosperat: l’han presentat conjuntament aquest mateix grup municipal i Junts per Tiana, demanant que les persones amb discapacitat igual o superior al 65%, o mobilitat reduïda tinguin accés a places d’aparcament amb la matrícula d’un vehicle assignada.

Ara mateix, les places per vehicles conduïts o que traslladen persones amb discapacitat no tenen matrícula assignada. Aquesta segona moció, doncs, no ha estat aprovada: hi han votat en contra el PSC, ERC, el PP i la CUP i a favor PDCat i Junts per Tiana.

Joan Cañada, del PDCat, explica quina era la filosofia d’aquesta moció:

 

Àlex Rosa ha estat força crític amb la moció ja que creu que no especifica si caldrà pagar o no per places amb reserva de matrícula, per això ha demanat que es converteixi en prec. Tambe hi ha vist altres problemes:

 

Per la seva banda, Diego Parra hi veu contradiccions amb altres lleis que ja existeixen. Ha demanat fer un cens d’usuaris potencials:

 

Parra ha dit que a Tana ja hi ha un problema d’aparcament perquè hi hagi ara més restriccions en aquesta matèria.

Per la seva banda, Isaac Salvatierra ha explicat que altres municpis de l’entorn de Tiana ja tenen aquest tipus de distintiu:

 

La regidora de Mobilitat, Núria Garcia, ha assenyalat que el text de la moció no especifica que les noves places tinguin associades determinades matrícules. Ha explicat com funciona ara mateix aquest tipus d’aparcament al poble, sense matrícules associades, i perquè és així:

 

A la primera de les dues mocions, el PDCat demana que el ple sol.liciti la modificació de 2 articles -del Codi Civil i del Registre Civil- per tal de suprimir l’exigència que ara mateix se’ls fa a les persones amb discapacitat sensorial d’haver d’acreditar la seva aptitud en moments determinats, com el moment de casar-se o de votar.

També demana que l’Ajuntament es comprometi a realitzar els canvis oportuns per garantir els drets d’aquestes persones  a l’hora d’accedir als serveis públics i a l’administració municipal.

A la segona moció, PDCat i Junts han demanat que les persones amb discapacitat o bé qui els acompanya en un vehicle, tinguin dret a una reserva de plaça d’aparcament en cas que el no conductor amb mobilitat reduïda tingui menys de 18 anys o un grau de discapacitat igual o superior al 65%.