Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El 9-N: votacions i festa

Aquest diumenge arriba una de les dates més anunciades durant els últims mesos. És el dia del nou 9-N, el procés participatiu que convida els catalans i les catalanes a votar sobre la independència de Catalunya. A Tiana, tal i com ha establert la Generalitat, es votarà a l’Institut. En total hi haurà 8 meses i hi estaran treballant alguns funcionaris del centre. El portaveu del Pacte Local pel Dret a Decidir, format per la majoria de partits polítics del poble i per les entitats que donen suport a la consulta, ha assegurat que aquest diumenge es votarà. Així s’ha expressat Lluís Neira.


 

Neira ha explicat a Ràdio Tiana que aquest dia serà una festa de participació però també lúdica. El Pacte Local ha organitzat diverses activitats per aquest 9 de novembre. El parc de l’Antic Camp de Futbol serà un dels principals punts de trobada d’aquesta jornada, a banda de l’Institut. En aquest espai hi haurà inflables fins a les 16h, activitats per fer bombolles gegants i espectacles amb els tabalers de l’Escola de Música i d’alguns membres de la colla de diables. A més, al migdia tothom qui ho vulgui podrà participar al pícnic, portant el seu dinar. El parc estarà ambientat amb una exposició de pancartes que mostraran tota la feina que s’ha fet a Tiana des de les consultes de l’any 2009 fins al moment actual.

 

Més de 40 voluntaris

Tot això serà gràcies a la feina de més de 40 voluntaris. Molts d’aquests també s’encarregaran de recollir signatures per denunciar l’actitud del govern de Madrid, una idea sorgida a través del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i de diverses entitats. Aquesta recollida es farà davant les portes de l’Institut Tiana. El portaveu del Pacte Local ha valorat molt positivament la resposta dels voluntaris. Lluís Neira.


 

No tots els voluntaris de Tiana passaran el 9-N al municipi. Hi ha diverses persones que estaran a municipis com Montcada i Reixac, la Llagosta o Sant Fost de Campsentelles.

 

Com anar fins a l’Institut?

Una de les opcions per desplaçar-se fins a l’Institut és l’autobús. La línia del B-29 treballarà com cada diumenge però amb més freqüència. Si el servei resulta insuficient, l’empresa el reforçaria amb més autobusos.

L'Institut Tiana
L’Institut Tiana

Els voluntaris que treballaran pel 9-N també han organitzat diversos vehicles per acompanyar a votar les persones que ho necessitin. Per demanar l’ajuda d’aquests conductors, els veïns que ho vulguin, hauran de trucar a un telèfon. És el 689519999. Una informació que també s’explicarà als tianencs a través d’uns fulletons que el Pacte Local repartirà a les bústies del poble.

Els que es desplacin a peu o amb el seu propi vehicle veuran un recorregut de color groc. Els voluntaris prepararan indicacions del camí des del pavelló fins a l’Institut.

 

Què passa si hi ha cua a les 20h?

El portaveu del Pacte, Lluís Neira, ha explicat que a les 20h, hora que tanquen els punts de votació aquest diumenge, si hi ha gent fent cua els deixaran entrar a votar.

 

Quan sabrem els resultats?

Tot i que els organitzadors de la consulta han afirmat que els resultats del 9-N se sabran l’endemà al matí, el dilluns dia 10, aquí a Tiana podríem saber les dades abans. Un cop s’acabi l’escrutini, els membres del Pacte Local en faran una valoració des de la Sala Sant Jordi.

 

La feina del Pacte Local pel Dret a Decidir

El Pacte Local pel Dret a Decidir va néixer a finals de juliol, després d’una reunió entre la majoria dels seus integrants. Està format per l’Assemblea Nacional Catalana de Tiana, Òmnium Cultural, Convergència Democràtica, Unió Democràtica, les CUP, Esquerra Republicana, Gent pel Progrés de Tiana, Iniciativa per Catalunya i el PSC. El seu portaveu, Lluís Neira, és el president de l’ANC al poble.

Des de l’estiu, s’han trobat en 4 reunions amb l’assistència de la majoria dels seus membres. Durant les trobades han organitzat diverses campanyes a favor de la consulta, com la de vestir Tiana de llaços grocs o la de fer un sopar de germanor.

tiana es vesteix de groc llaços (4)

Aquest dijous es tanca, a Mataró, la campanya que ha servit per vestir de groc els diversos pobles del Maresme. Divendres l’acte de cloenda tindrà lloc a Barcelona.