Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’aikido ha arribat a Tiana

Els joves de Tiana i Montgat ja han començat a practicar la primera activitat del Club Esport Jove: es tracta de l’aikido, un art marcial que reuneix diverses disciplines. Una desena de participants s’ha estrenat a la primera classe, que s’ha fet aquest dimecres al pavelló poliesportiu de Tiana.

Luxacions, claus i maneres de defensar-se han servit per demostrar a una desena de nois i noies, que s’han mostrat molt interessats, com és aquest art marcial. En acabar la classe, tots han afirmat estar encantats i amb ganes de seguir:

 

El professor és Joaquim Suárez, i ha fet ujn bon balanç  d’aquesta primera sessió. Ell mateix ens explica en què consisteix l’aikido i què pretenen aquestes classes. Per a Suárez “van més enllà de la lluita”:

 

L’aikido és un art amb més de mil anys d’existència i pràctica al Japó. Els qui l’imparteixen i el practiquen, explica Joaquim Suárez, esperen que serveixi per coneixer millor tota una cultura, que es desconeix, i una filosofia que no es té gaire en consideració. El professor  explica en que consisteix:

 

Aquesta ha estat una primera classe, però no serà la última. Tothom qui ho vulgui ho pot practicar cada dimecres a les 16h al pavelló municipal de Tiana.