Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang arriba aquest cap de setmana a Tiana amb mesures adaptades a l’alerta sanitària

El Banc de Sang arriba aquest cap de setmana a Tiana. Concretament, faran la campanya de donació de sang al Casal de la Gent Gran, situat al carrer Anselm Clavé, 18-20. Dissabte 30 de maig estaran de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a nou de la nit i diumenge 31 estaran només en l’horari de matí.

A causa de l’alerta sanitària pel coronavirus, les campanyes de recollida de sang compten amb mesures addicionals seguint les recomanacions de seguretat de les autoritats sanitàries. La primera gran mesura és que deixen enrere l’autobús de donació habitual, que quan venia a Tiana es situava al Parc de l’Antic Camp de Futbol, per fer les campanyes en espais més amplis com centres culturals, pavellons o casals, entre altres, com és el cas del Casal de la Gent Gran.

L’altra gran mesura és la reserva hora. A partir d’ara, i fins que duri l’alerta sanitària, caldrà que els donants s’apuntin a través de la pàgina web del Banc de Sang i escullin una franja horària concreta. D’aquesta manera, s’evitaran aglomeracions o cues.

A més, un cop s’arribi al lloc indicat, serà obligatori rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb un gel esterilitzant. També es repartirà una mascareta de protecció i es disposarà d’un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

Els treballadors i treballadores del Banc de Sang aniran equipats amb mascareta protectora i guants, que es canviaran entre donació i donació.

Recordeu que pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.