Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang busca donants de plasma que hagin superat la Covid-19

El Banc de Sang ha fet una crida per trobar donants de plasma que hagin superat la Covid-19 i faci més de 14 dies que no tinguin símptomes. El motiu és que aquest plasma és ric amb anticossos contra el coronavirus i es podrà fer servir per administrar en pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia.

Segons indica el mateix Banc de Sang, el donant òptim de plasma és d’un home d’entre 18 i 65 anys que no hagi estat transfós prèviament. En el cas de les dones, caldrà fer una prova prèvia perquè si han estat embarassades podrien tenir un anticòs que podria provocar una complicació en la transfusió.

El plasma es pot donar mitjançant un procediment anomenat plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. Les persones interessades a participar en aquests estudis poden entrar al web donarsang.gencat.cat/plasmacovid19 i apuntar-se.