Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang i BSA organitzen una marató de donació de sang a l’Hospital de Badalona per celebrar el 90 aniversari del centre

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acollirà dimecres 20 de juliol, de 9 a 21 hores, una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona  Serveis Assistencials (BSA) amb motiu de la celebració del 90 aniversari del centre.

Des de BSA expliquen que s’han posat com a repte assolir les 90 donacions, una per cada any d’història de l’hospital. L’activitat és oberta a totes les persones que hi vulguin col·laborar, però cal reservar hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat.

En el moment de la redacció d’aquesta notícia encara queden 41 places disponibles. Tot i això, si durant la jornada encara queden franges lliures, es podrà donar sang sense reserva prèvia.

Això serà el dimecres, però un dia abans, el dimarts 19 de juliol, la Unitat Mòbil del Banc de sang i Teixits vindrà fins a Tiana. Aquest cop tornarà al seu lloc habitual, davant del parc de l’antic camp de futbol, entre el Carrer Matas i Passeig de la Vilesa. A hores d’ara, però, ja tenen totes les places plenes.

A Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. Durant l’estiu, època tradicional de vacances, les donacions baixen un 30%.

En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i compleixi aquestes condicions: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Les persones que han passat la COVID han d’esperar 14 dies des de la finalització dels símptomes fer la donació.