Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang llança el repte “Multiplicador de donants” per la campanya d’estiu

Durant l’estiu, les donacions de sang baixen al voltant d’un 30% respecte de la resta de l’any. És per això que el Banc de Sang i Teixits posa en marxa cada estiu una campanya de donació de sang per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments.

El Banc de Sang destaca que, enguany, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals, que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

És per aquest motiu que la campanya d’estiu d’aquest 2020 proposa el repte d’aconseguir que 10 persones de l’entorn del donant donin sang. Per aconseguir-ho, han posat en marxa el “Multiplicador”, una eina que permet obtenir un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Així doncs, cada cop que algú reservi hora a través de l’enllaç facilitat, es rebrà un correu electrònic que avisarà que s’ha sumat una nova donació al repte multiplicador. Des del Banc de Sang avisen que la reserva d’hora és necessària per rebre els donants d’una manera ordenada i sense aglomeracions.

El Banc de Sang calcula que, fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya.