Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang torna aquest dimecres al Casal de la Gent Gran

El Banc de Sang torna aquest dimecres 26 de gener a Tiana. La campanya de recollida de sang es farà al Casal de la Gent Gran entre les cinc de la tarda i les nou de la nit i, un dia abans del seu inici, ja ha resultat tot un èxit: s’han reservat les 40 places que hi havia disponibles.

El Banc de Sang i Teixits va tancar el 2021 superant les 279.000 donacions de sang, plasma i plaquetes. Unes xifres que van permetre que les reserves de sang es poguessin mantenir en uns nivells estables i poguessin garantir els tractaments als malalts de tots els hospitals catalans.

Tot i això, amb l’arribada de la sisena onada de Covid i l’augment de contagis, el Banc de Sang va patir moltes anul·lacions de persones que ja s’havien apuntat per donar sang i que finalment no van poder assistir. Això, unit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal, ha afectat directament en els nivells de reserves de sang.

Per remuntar aquestes xifres, del 8 al 15 de gener van engegar una marató de donants de sang que va tancar amb un total de 8.500 donacions. Per poder garantir tots els tractaments als pacients, però, des del Banc de Sang expliquen que fan falta unes 1.100 donacions diàries.