Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Casal és aquests dies l’oficina temporal de Mercè Arànega

Tiana té aquesta primavera fil directe amb el festival Grec d’enguany. I és que fa uns dies que hi ha començat la preparació d’ “Històries d’Istambul a contrapeu”, una obra coral dirigida pel tianenc Joan Arqué els assajos de la quals es fan al Casal. El repartiment és un autèntic luxe: Mercè Arànega, Jordi Martínez i Elena Fortuny, acompanyats per Magda Puig, Francesc Ferrer i Carles Gilabert. Estrenen al Grec de Montjuïc el 13 de juliol.

Els assajos es fan durant un bon grapat d’hores, cada matí, a la sala Sant Jordi i més endavant, seguiran a la Sala Albéniz. Un cop assajada, els integrants de l’obra faran una última preparació a Viladecans. Ho expliquen a La Local, en una pausa dels assajos al Casal, els mateixos Mercè Arànega i Jordi Martínez:

 

“Històries d’Istanbul a contrapeu” desgrana la relació entre 12 personatges. Cada actor o actriu n’interpreta dos, i aquests lligams entre tots ells es van aclarint cap al final de l’obra. Cada relació és diferent en funció del parentesc, l’amistat i la relació jeràrquica. La història, que evoluciona a partir de cadascun dels monòlegs, connecta les diverses figures entre elles.

L’autora, la dramaturga de Turquia Yeşim Özsoy ha viscut molts anys fora del seu país però ara torna a ser a Istambul, on la companyia hi farà algunes representacions després del Grec. Jordi Martínez:

 

El que dóna veritablemnent personalitat a l’obra, expliquen Arànega i Martínez, és que plasma la capacitat dels turcs i les turques d’englobar tantes cultures i vivències, com a tret de la seva personalitat. Mercè Arànega:

 

“Històries d’Istanbul a contrapeu” s’estarà al Grec només quatre dies, fins el 16 de juliol. Les entrades ja es poden comprar per internet.