Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El cementiri del poble s’omple de visitants seguint la tradició de Tots Sants

La tradició diu que per Tots Sants és moment de recordar els avantpassats, dur-los flors al cementiri i resar per ells. A Tiana fa anys que es segueix aquesta íntima tradició. Aquest any, s’hi ha vist un degoteig constant de tianencs carregats amb boniques flors.

IMG_3918

Respectant la privadesa del moment, La Local ha pogut parlar amb algunes de les persones que s’han apropat al cementiri de Tiana en un dia com avui. A banda de visitar el lloc on es troben els seus éssers estimats, creuen important mantenir un “bon costum com aquest”.

 

IMG_3907

Tots Sants és una tradició que, tot i que es transmet de generació en generació, acostuma a aplegar persones d’edat avançada. És per això que el Cementiri de Tiana ha comptat amb un equip d’organització i ajuda. Enfilats en altes escales, col·locaven els rams de flors als nínxols sota la mirada atenta dels familiars en qüestió. Els que han necessitat ajuda, han valorat molt positivament aquest servei:

 

IMG_3920

I és que a Tiana tot són històries. Tant és així que, passejant pel Cementiri, ens hi hem trobat un home nascut a Tiana però que fa 30 anys que no hi viu. Explica que, mentre pugui, seguirà la tradició i visitarà els seus familiars que “segueixen aquí”.

 

IMG_3913

També els més joves han acudit a la cita amb els seus estimats que ja no hi són. La Local ha volgut saber com viuen aquest dia i per què consideren important mantenir actes com aquest.

 

IMG_3916

Els crisantems i les roses, les flors de Tots Sants

La Local ha fet, també, una visita a la botiga de flors del poble “Verd és bo”. La Celi Comas ens ha explicat que les flors per excel·lència del dia de Tots Sants són els crisantems i les roses. El motiu, explica, és que són les flors de temporada i, per tant, per tradició són les que es porten al Cementiri.

 

IMG_3921

El balanç de ventes d’aquest cap de setmana ha estat positiu per “Verd és bo”. Per la botiga hi han passat persones de totes les edats, tot i que és cert que hi ha hagut més afluència de gent gran.

De tota manera, resulta evident que, almenys a Tiana, la tradició de lloar els morts amb bonics rams de flors i recordar-los més intensament durant un dia segueix més viva que mai, transmetent-se de pares a fills.