Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Club Fes Tri Tiana participa a la travessa solidària de l’Oncoswim

L’any passat no va poder ser. En David Vergés i l’Ismael Guzmán, del Club Fes Tri Tiana, van formar equip amb dos companys més per participar en l’ONCOSWIM, una travessa solidària de natació en aigües obertes que busca recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama triple negatiu. La situació provocada per la pandèmia, però, va obligar a suspendre-la:

 

Ara, un any després, la travessa solidària s’ha reprès, adaptada a les circumstàncies actuals. La prova tindrà lloc aquest dissabte 12 de juny a la Costa Brava. Tal com expliquen el David i l’Isma, seran 30 quilòmetres des de l’Estartit fins a Calella de Palafrugell:

 

30 quilòmetres en aigües obertes que suposen tot un repte per a ells i que, en el seu cas, intentaran fer per relleus, mantenint sempre, com a mínim, a un dels quatre components de l’equip dins l’aigua:

 

L’ONCOSWIM, organitzat per Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona, destinarà el 70% dels diners recaptats a la investigació del càncer de mama triple negatiu i el 30% al sosteniment dels serveis d’ajuda als malalts de càncer i familiars que ofereix l’Oncolliga. En David i l’Isma expliquen que les persones que vulguin col·laborar en aquest projecte poden fer una donació a través de la seva pàgina web:

 

A hores d’ara, les donacions que s’han fet a través del Club Fes Tri ja han aconseguit reunir 730 euros:

 

L’Isma i en David destaquen que el vessant solidari sempre ha acompanyat al club des del seu naixement. Un exemple d’això és l’Aquatrail que, enguany, podran celebrar el dia 5 de setembre:

 

La recerca finançada per l’Oncoswim va a càrrec d’un equip d’investigadors multidisciplinari de la Universitat de Girona (UdG), l’Institut Català d’Oncologia – ICO Girona  i l’Hospital Dr. Josep Trueta, liderat per la doctora en bioquímica Teresa Puig.