Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya organitza un curs sobre compostatge

Aquest dimarts, el Punt d’Informació de la Virreina ha acollit la tercera i última sessió del curs “Gestió descentralitzada de biorresidus mitjançant compostatge comunitari” organitzat per la comissió de residus del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).

Després de les dues sessions teòriques que s’havien fet a la seu de l’Agència de Residus, que també ha col·laborat en la creació d’aquest curs, Tiana ha sigut el lloc escollit per fer la part pràctica. La Gemma Nohales, coordinadora del grup de residus del COAMB, explica el per què:

 

Des de la comissió de residus s’encarreguen de realitzar molts cursos sobre temes necessaris, novedosos o molt demanats en la qüestió de la gestió de residus. Van dirigits especialment a tècnics i gent del sector del Medi Ambient i ofereixen una formació molt pràctica i de qualitat. En aquest cas, la temàtica del curs estava centrada en el compostatge, explica la Gemma:

 

La Gemma explica que aquesta ha sigut la primera edició dedicada al compostatge, però degut a l’alta demanda, en faran un altra cap a finals d’any:

 

En el curset pràctic d’aquest dimarts també hi havia representants de l’Agència de Residus, entre ells el seu director, el Josep Maria Tost. Ell mateix explica en què ha consistit aquest curs:

 

A més a més, anima als tianencs i tianenques a aprendre a fer compostatge a casa:

 

Entre els ponents que han participat en aquest curs està el Ramon Plana, consultor ambiental en tractament de residus. Pel que fa a les classes teòriques, en Ramon explica que les dues sessions han sigut molt intenses, de gairebé 6 hores cada una:

 

Pel que fa a la part pràctica, realitzada aquest dimarts a Tiana, en Ramon diu que han dividit la sessió en 3 parts:

 

La sessió pràctica ha començat a primera hora del matí i ha acabat passat el migdia.